Αρχική Νέα Τοπικά Ένταξη του έργου “Επέκταση παραλιακού δρόμου Κοινότητας Λαγκάδας για κατασκευή πεζοδρόμου”

Ένταξη του έργου “Επέκταση παραλιακού δρόμου Κοινότητας Λαγκάδας για κατασκευή πεζοδρόμου”

4

 

Ένα σημαντικό λιμενικό έργο με θετικές επιπτώσεις στην ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών και στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών μας, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Νήσων Αιγαίου & Κρήτης, με απόφαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σ. Θεολογίτου.
Πρόκειται για το έργο «Επέκταση παραλιακού δρόμου Κοινότητας Λαγκάδας για κατασκευή πεζοδρόμου», με βάση πρόταση-μελέτη που προετοίμασε η Ν.Α. Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00 €.
Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
* Επέκταση του παραλιακού δρόμου από τον υπάρχοντα πεζόδρομο μέχρι το μώλο, για να δημιουργηθεί χερσαίος χώρος και πεζόδρομος σε μήκος 197 μέτρων.
* Ανακατασκευή του υπάρχοντος μώλου μήκους 50 μέτρων επί του οποίου θα τοποθετηθεί αναλάμπων φανός για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στην περιοχή.
* Δημιουργία 53 συνολικά θέσεων πρόσδεσης σκαφών και ανακατασκευή της υφιστάμενης ράμπας ανέλκυσης σκαφών.
* Κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης (αναμονές σύνδεσης νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεφωνικής γραμμής).
Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στον εξωραϊσμό και την ανάδειξη της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού της Λαγκάδας, σημαντικού πόλου έλξης επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα η ριζική αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων με σύγχρονο τρόπο θα διευκολύνει τον ελλιμενισμό σκαφών, καθώς και τη συγκοινωνιακή σύνδεση με το νησί των Οινουσσών.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου