Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάρκος Σκούφαλος: σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν…

Μάρκος Σκούφαλος: σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν…

13

 ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ’ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

 

Συνεχίζεται η κυβερνητική αθλιότητα του ΠΑΣΟΚ με το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Ο αρμόδιος υπουργός των τριών ΔΕΝ- θλιβερός υποτακτικός του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου- καμώνεται ότι υπερασπίζεται το κοινωνικό προφίλ μιας κατοχικής κυβέρνησης, που τα έχει δώσει όλα, όχι γιατί ήθελε ποτέ να υπερασπίσει κάτι- ανέκαθεν ήταν και παραμένει κυβέρνηση του κεφαλαίου- αλλά γιατί  θέλει να θολώσει τα νερά , να ξεγελάσει και πάλι, να της δοθεί χρόνος από όσους βρίσκουν ακόμη καταφύγιο στην αφέλεια και συνεχίζουν να αυτομαστιγώνονται.
Αντί να γίνει κοινωνικός σεισμός, αντί να γεμίσουν δρόμοι και πλατείες για να αντιστοιχηθεί η οργή με τα επαίσχυντα μέτρα, οι πολλοί παραμένουν μουδιασμένοι φορώντας τις παντούφλες τους αναμετρώντας το είναι τους στη ζεστασιά της κάμαράς τους.
Σαράντα χρόνια δουλειάς για το παιδί μας, το δικό μας παιδί, που είναι άνεργο στα τριάντα του , σαράντα χρόνια δουλειάς για μας που περιμέναμε μετά από ήδη 25 και τριάντα χρόνια δουλειάς να φάμε γλυκό ψωμί, να περάσουμε στην εφεδρεία, να χαρούμε τα χρόνια της κατιούσας οδού.
Σαράντα χρόνια για τη γυναίκα που γεννά, δουλεύει, στηρίζει και στήνει το σπιτικό….
Σαράντα χρόνια δουλειάς, έτσι γιατί γεννήθηκες εργάτης κι όχι αφεντικό….
Κι όμως αυτή η δράκα των δούλων του κεφαλαίου μαζί με τα τσιράκια τους του ΛΑΟΣ και τους ομολόγους τους της ΝΔ, μαζί με τα ημιμαθή δημοσιογραφικά ανθρωποειδή παπαγαλάκια των “Αλαφούζων” και λοιπών “ΜπομπολοΨυχαροειδών” εξακολουθούν να μας φτύνουν κατάμουτρα, να μας στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και μια κοινωνία σε ύπνωση να περιμένει να σώσει την τιμή της, τη χαμένη της τιμή το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ!
Μα πώς; Μόνοι τους; Με το πάθος τους μόνο , την επιστημονική θεωρία τους και την επαναστατική τους ορμή; ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
Πρέπει όμως να γίνουν πολλοί, να γίνουν ποτάμι, να γίνουν θύελλα που θα σαρώσει τα καπιταλιστικά δεσμά και τα αργυρώνυτα πρασινογάλαζα και φαιά ανθρωπάκια που μας σκοτώνουν το μυαλό, την ψυχή και τη ζωή.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ , ΑΡΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ’ ΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!!!!

 


ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ