Αρχική Πολιτισμός Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

4

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης  30 χρόνων από την ίδρυσή του παρουσιάζει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια μοναδική συναυλία.
Για πρώτη φορά η σημαντικότερη ορχήστρα της χώρας μας θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου με έργα των Amadeus Mozart και Joseph Haydn.


Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και καλύπτει κλασικό, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και από συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε φημισμένα φεστιβάλ και διεθνείς μουσικές εκδηλώσεις. Πολλοί και σημαντικοί υπήρξαν οι διευθυντές της, οι προσκεκλημένοι συνεργάτες της, Έλληνες και ξένοι, και διάσημοι οι σολίστ που συνέπραξαν μαζί της.
Σήμερα η Ορχήστρα θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας και αποτελείται από 88 μουσικούς.


Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, στις 9:00 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου του Κέντρου.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 20 €
        Εκπτωτικό: 10€