Αρχική Νέα Τοπικά Δ. Καρδαμύλων: αισιόδοξος για το λιμάνι Καρδαμύλων

Δ. Καρδαμύλων: αισιόδοξος για το λιμάνι Καρδαμύλων

4

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Ένα ακόμα μεγάλο αναπτυξιακό  έργο του Δήμου  μας  οδεύει προς την υλοποίηση. Ο λόγος για το λιμάνι των Καρδαμύλων εκτιμώμενου προϋπολογισμού  2.700.000,00 €.
     Έχει γίνει η παραλαβή της τοπογραφικής – βυθομετρικής αποτύπωσης και της προμελέτης λιμενικών έργων.  Ενώ βρίσκεται προς έγκριση στην Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στο επόμενο διάστημα θα παραδοθούν: η γεωτεχνική μελέτη/έρευνα, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η οριστική μελέτη με τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
     Με την κατασκευή του νέου λιμανιού θα καταστεί δυνατός πλέον ο ασφαλής ελλιμενισμός των αλιευτικών σκαφών της περιοχής. Θα  δημιουργηθεί ένας σημαντικός αριθμός θέσεων  ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και για πλοίο μέχρι 60μέτρα, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.
     Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης ανέφερε:        «προχωράμε άμεσα στην δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς  λιμανιού. Έργα σαν αυτό θεμελιώνουν αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρο το νησί μας.
     Βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν έργα τέτοιου  μεγέθους και αξίας για τον τόπο μας είναι η συλλογική προσπάθεια, η συνεργασία και η σκληρή δουλειά. », καταλήγει το δελτίο τύπου του Δήμου Καρδαμύλων.