Αρχική Νέα Τοπικά Το Ν.Σ. για το υπερ-κατάστημα στο κέντρο της πόλης

Το Ν.Σ. για το υπερ-κατάστημα στο κέντρο της πόλης

8

Ελεγχο του καταστήματος ώστε να καταγραφούν τα ακριβή τετραγωνικά στα οποία δραστηριοποιείται αποφάσισε να προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, μετα τη σχετική συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και το αίτημα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται να δίνεται άδεια λειτουργία καταστήματος που δραστηριοποιείται σε περισσότερα από 500 τ.μ., ενώ για το συγκεκριμένο που είναι κινεζικών συμφερόντων μετά τη γνωμοδότηση της πολεοδομίας του Δήμου Χίου διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί σε περίπου 1300 τ.μ. σε τρεις ορόφους που επικοινωνούν μεταξύ τους με ανελκυστήρα.

Τόσο ο κ. Βοριάς από τον Εμπορικό Σύλλογο όσο και ο κ. Παππάς από την Ομοσπονδία ζήτησαν να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος και κατηγόρησαν τη Νομαρχία για ανοχή και απάθεια καθώς μετά από δική τους καταγγελία έχουν ενημερωθεί από τις αρχές του Μάρτη.

Επίσης επεσήμαναν ότι εφόσον λειτουργήσουν τα δικαστήρια, θα εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν οι φορείς που εκπροσωπούν καταθέσει για το κατάστημα. 
 Οι τόνοι ανέβηκαν όμως στην αρχη της συζήτησης όταν ο Νομάρχης σχολίασε ότι οι συνδικαλισιτκοί φορείς δίνουν διάσταση στο θέμα, εξαιτίας της παρουσίας των τηλεοπτικών συνεργείων!

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν αφού ο τελευταίος ανακάλεσε και διαπιστώθηκε ότι ήδη η Νομαρχία έχει αρχίσει τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου.

 

ΠΗΓΗ: ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ, ηλεκτρονική διεύθυνση myrovolos.gr