Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου ΚΚΕ- ΝΣ ΚΝΕ: κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες

ΝΕ Χίου ΚΚΕ- ΝΣ ΚΝΕ: κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες

6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ


«Κανένας Φοιτητής έξω από τις εστίες»


   Η επίθεση στα δικαιώματα και το σύνολο της ζωής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι τόσο βάρβαρη, που δεν αφήνει κανένα κατακτημένο δικαίωμα ανεπηρέαστο. Σε κάθε χώρο υπάρχουν οι «μπιστικοί» της εκάστοτε αστικής εξουσίας που τρέχουν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις τις οποίες απορρέουν από την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΔΝΤ και της ΕΕ. Έτσι στα πλαίσια μετεξέλιξης του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση και των φοιτητών σε πελάτες, η προηγούμενη πρυτανική αρχή θεώρησε αναγκαίο να υποθηκεύσει το δικαίωμα των φοιτητών, που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες Χίου, απαιτώντας να αδειάσουν τα δωμάτια τους, τους μήνες Ιούλη-Αύγουστο, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν επιχειρηματικά.


* Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θεωρεί ότι τα παιδιά του εργαζόμενου λαού έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στη δημόσια – δωρεάν Παιδεία, που σημαίνει δωρεάν σπουδές, συγγράμματα, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση κλπ. Αυτά σήμερα καταπατούνται από τον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι καπιταλιστές στον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του, με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να θησαυρίζουν.


* Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τονίζουν ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η όξυνση των αντιθέσεων στο καπιταλιστικό σύστημα, που εντείνεται στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, κάνει ακόμα πιο ώριμη την πάλη για να γίνει ο παραγόμενος πλούτος λαϊκή περιουσία. Να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής, να λειτουργήσουν με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό-λαϊκό έλεγχο.


   Μόνο έτσι μπορεί να δοθεί συνολική – οριστική λύση στα προβλήματα της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η απάντηση στην αναρχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που οδηγεί στην κρίση.


   Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν υπάρξει ευρύτερος αγώνας ενάντια στο σύστημα, που για μόνο θεό του έχει το κέρδος, γιατί ακριβώς είναι αυτή η ρίζα που γεννά και τα προβλήματα.


   Μέσα από αυτή την προοπτική το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους φοιτητές να ορθώσουν το ανάστημά τους στα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια, προκειμένου να βάλουν εμπόδιο σε αυτή την κατάσταση. Με το ΜΑΣ, στο πλάι του ταξικού κινήματος, με το ΠΑΜΕ, να βάλουν τις βάσεις για την ανατροπή τους.


   Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να ωριμάσουν γρηγορότερα οι προϋποθέσεις ώστε ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας προς αυτή την κατεύθυνση και σε αυτά τα πλαίσια απαιτεί από την πρυτανεία να μην τολμήσει να υλοποιήσει το σχέδιο εξόδου των φοιτητών αό τις εστίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  
ΧΙΟΣ 3/6/2010