Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την...

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου: Στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την κατάσταση στο χώρο των τοπικών μέσων

4

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου, δηλώνει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των τοπικών ΜΜΕ και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό τους σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που αυτοί θα αποφασίσουν το επόμενο διάστημα, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τα επιχειρηματικά τερτίπια αυτών που ζητούν από τους εργαζόμενους να θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους τους. Να θυμίσουμε παρόμοια πρόσφατα γεγονότα στον κλάδο, τόσο στην κοντινή Λέσβο με τα “Αιολικά Νέα”, που παρά του ότι αποτελούσε κερδοφόρα επιχείρηση αποφάσισε να κλείσει αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτή, όσο και στην Αθήνα όπου τις απολύσεις και την ελαστικοποίηση εργαζομένων στα μέσα ακολουθούσαν οι διοργανώσεις καλλιστείων και άλλες φιέστες από υπαίτιους της κατάστασης (όπως ο Θ. Φιλιππόπουλος εκδότης του playboy και πρόεδρος του σωματείου των εκδοτών περιοδικών – Σ.Ε.Π.Τ.  ή ο Π. Κυριακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του STAR και εκπρόσωπος του αφεντικού του) οι οποίοι πάντα ισχυρίζονταν στους εργαζόμενους ότι δεν είχαν λεφτά και απαιτούσαν να δεχθούν μειώσεις στους μισθούς και αύξηση στις ώρες εργασίας για να καλύψουν τη δουλειά των απολυμένων. Απειλές με διακοπή συνεργασίας των εργαζομένων που αμείβονταν με δελτίο παροχής, απλήρωτη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων και καμία δέσμευση για όσους απέμειναν ότι θα κρατούσαν τις δουλειές τους. Σας θυμίζει κάτι εργαζόμενοι στην “Αλήθεια”, την “Πατρίδα”, τον “Πολίτη” και τη “Δημοκρατική”;


Το σκηνικό λοιπόν, λίγο πολύ γνωστό και καθόλου καινούριο, τόσο στον κλάδο όσο και ευρύτερα στην εργασία. Γιατί οι επιχειρηματίες  και εργοδότες στα τοπικά ΜΜΕ της Χίου να διαφέρουν από τους άλλους της ίδιας συνομοταξίας; Γιατί στο έδαφος της οικονομικής κρίσης και των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και των ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΕΕ, ΔΝΤ που στρώνουν το δρόμο για κάτι τέτοιο, οι τοπικοί επιχειρηματίες να μην κερδοφορήσουν; Αφού αυτός είναι ο στόχος. Περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, φόρτωμα του βάρους στις πλάτες των εργαζομένων και προώθηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Από τη μία λοιπόν ο κόσμος της εργασίας και από την άλλη του κεφαλαίου. Ενιαία λοιπόν και ενωμένα κι εμείς θα πρέπει να δώσουμε την απάντηση σε εκείνους που καταστρέφουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους, μακριά από λογικές κομματικών μαγαζιών και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων. Μόνο ενιαία, ταξικά και συλλογικά μπορεί ο πόλος της εργασίας να αντισταθεί απέναντι στον πόλο του κεφαλαίου και να διεκδικήσει αυτά που του στερούν, μα και αυτά που του ανήκουν.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και καλεί το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία του νομού και τους φοιτητικούς συλλόγους, να βρεθούν στο πλευρό τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας μπορεί να οδηγήσει στη νίκη.