Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομιλία Κ. Μουσουρούλη για το ΕΣΠΑ στη Βουλή- video

Ομιλία Κ. Μουσουρούλη για το ΕΣΠΑ στη Βουλή- video

8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) υπογράμμισε ο Βουλευτής Ν. Χίου Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της υπ’ αριθ. 865/1-6-2010 Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, με θέμα την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ. 

Όπως σημείωσε ο Βουλευτής, την ώρα που η Κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός Οικονομίας, κα Λ. Κατσέλη με επανειλημμένες δηλώσεις της, τους τελευταίους οκτώ μήνες, αναφέρεται στην έλλειψη αναπτυξιακής στόχευσης του Ε.Σ.Π.Α. και εξαγγέλλει διαρκώς την αναθεώρησή του, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Hahn, απαντά στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί το Ε.Σ.Π.Α. απόλυτα συμβατό με τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές, για τη συνοχή και την ανταγωνιστικότητα και αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής αναθεώρησής του εντός του 2010.

Ο Κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε, επίσης ότι πρόκειται για το δεύτερο κύμα πειραματισμών της Κυβέρνησης, σε συνέχεια της εξίσου πολυδιαφημισμένης «εκ βάθρων αναθεώρησης» του θεσμικού πλαισίου του ΕΣΠΑ (Ν. 3614/07) για την «εξάλειψη της γραφειοκρατίας», που όπως καταδείχθηκε στη Βουλή, αφορούσε ελάχιστες επιμέρους αλλαγές.

Και κατέληξε λέγοντας: «Να σοβαρευτούμε λοιπόν και να μην λέμε ατεκμηρίωτα πράγματα, εμείς ως ελέγχοντες και εσείς όταν υποστηρίζετε απαντήσεις».

 

 Oμιλία του Κωστή Μουσουρούλη σε μορφή video, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για το ΕΣΠΑ στη Βουλή:

 http://rcpt.yousendit.com/887783567/e432391861a3a4c91e509a76abaea60c