Αρχική Νέα Τοπικά Ο Νομάρχης στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών

Ο Νομάρχης στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών

33

Στην 85η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Ιουνίου 2010, θα συμμετάσχει ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, η 85η Σύνοδος θα εξετάσει και θα υιοθετήσει γνωμοδοτήσεις για θέματα, όπως: «Στρατηγική για τη διεύρυνση και κυριότερες προκλήσεις για το διάστημα 2009-2010: εν δυνάμει υποψήφιες χώρες».
Επίσης, θα υιοθετήσει τροπολογίες στη γνωμοδότηση με θέμα «Το μέλλον της ΚΓΠ μετά το 2013», τις οποίες εισηγούνται έλληνες εκπρόσωποι στην ΕτΠ, ανάμεσά τους και ο κ. Λαμπρινούδης. Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες αφορούν προσθήκες και τροποποιήσεις στο κείμενο της γνωμοδότησης, ώστε να γίνει σαφές ότι η Κοινή Γεωργική Πολιτική αφορά μια παραγωγική διαδικασία της οποίας τα προϊόντα οφείλουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, και να καλύπτουν τις ανάγκες του ως προς την ασφάλεια, την ποιότητα αλλά και την ενημέρωση του καταναλωτή όσον αφορά την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής των τροφίμων.
 
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων Ν.Α. Χίου