Αρχική Νέα Τοπικά Λύκειο στα βόρεια της πόλης- είμαστε έτοιμοι για ένταξη στα ΣΔΙΤ;

Λύκειο στα βόρεια της πόλης- είμαστε έτοιμοι για ένταξη στα ΣΔΙΤ;

16

 

Ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς (Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας, Δήμος Χίου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας) ώστε να ενταχθεί η δημιουργία του Λυκείου στα βόρεια της πόλης της Χίου στα ΣΔΙΤ, φέρνει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.
     Συγκεκριμένα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε την άμεση ενεργοποίηση 22 έργων αξίας 2,09 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο των συμπράξεων με ιδιώτες (ΣΔΙΤ).
     Από πέρυσι τον Ιούλιο που είχε γίνει σύσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Χίου, με την παρουσία και του τότε προέδρου του ΟΣΚ, είχε ειπωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να δημοπρατηθεί μέχρι το Νοέμβριο 2009.
     Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε αλλά πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μεταβίβασε με απόφασή του για 50 χρόνια το οικόπεδο –δωρεά της Μητρόπολης- στον ΟΣΚ και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνέταξαν το φάκελο του έργου και τον απέστειλαν στον ΟΣΚ.
     Εδώ και πολύ καιρό η Επιτροπή για τη δημιουργία του Λυκείου τόνιζε στους  αρμόδιους φορείς τοπικά, που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πολιτική, ότι πρέπει να είναι έτοιμοι, για να εκμεταλλευτούν αμέσως τη διαδικασία χρηματοδότησης έργων μέσω των ΣΔΙΤ.
     Τώρα που γίνεται γνωστό από την υπουργό ότι ενεργοποιούνται 22 έργα (ανάμεσα τους και σχολεία), χρειάζεται να υπάρξει δημόσια ενημέρωση για το πόσο έτοιμοι είμαστε πραγματικά ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου και να πάρει θέση στην αφετηρία έγκρισης και το Λύκειο στα βόρεια της πόλης.
     Αναμένουμε…