Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομαρχίας σε Σύλλογο Οπαδών Νυχτερινής Χίου για τον τουρισμό

Απάντηση Νομαρχίας σε Σύλλογο Οπαδών Νυχτερινής Χίου για τον τουρισμό

17

Αν και εμφανίζονται μόνο με ιστότοπο στο διαδίκτυο και χωρίς να δίνονται κάποια στοιχεία επικοινωνίας, το γραφείο Νομάρχη απάντησε στην ανακοίνωση του “Συλλόγου Οπαδών Νυχτερινής Χίου” που αφορούσε τον τουρισμό.

Στην ανακίνωση αυτή και ανάμεσα σε άλλα γινόταν αναφορά στην κατάσταση του Κάστρου της Χίου.

 

“Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής, σημειώνεται στην απάντηση της Νομαρχίας:

Η Ν.Α. Χίου  δεν έχει αρμοδιότητα για να προχωρήσει σε επεμβάσεις στο Κάστρο της Χίου. Το Κάστρο της Χίου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι παρατηρήσεις που καταγράφονται και στην ανακοίνωση του Συλλόγου αποτελούν – δυστυχώς – μία πραγματικότητα.


Εμείς από την πλευρά μας, ως Ν.Α. Χίου, έχουμε προχωρήσει σε προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, όπως να ανατεθεί η μελέτη για την αποκατάσταση των τειχών. Η ανάγκη αυτή άλλωστε προέκυψε και πριν ένα περίπου χρόνο, όταν η Ν.Α. Χίου διοργάνωσε ειδική ημερίδα για το Κάστρο της Χίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (βουλευτών, στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κλπ), όπου καταγράφηκαν οι ανάγκες αρχαιολογικών παρεμβάσεων (συντήρηση των τειχών κλπ) και συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια για αναζήτηση και εξασφάλιση πόρων. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Ν.Α. Χίου, αναγνωρίζοντας ότι το Κάστρο της Χίου εκτός από σημαντικό μνημείο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και ζωντανό κύτταρο της ζωής της πόλης μας.
     
     Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”