Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δήμου Καρδαμύλων στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων σχετικά με την εκπόνηση μελετών για...

Απάντηση Δήμου Καρδαμύλων στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων σχετικά με την εκπόνηση μελετών για έργα πολιτισμού

6

Ο Δήμαρχος Καρδαμύλων απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στην Πρόεδρο του  Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χίου, Άννα Φήκαρη σχετικά με την επιστολή του συλλόγου που αφορούσε την εκπόνηση μελετώ για έργα πολιτισμού.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μελιτζάνης σχετικά με το Μουσείο Καρδαμύλων αναφέρει:

      “Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή σας σχετικά με την εκπόνηση μελετών για  έργα πολιτισμού στη Χίο, γνωρίζοντας και την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχετε στο θέμα αυτό, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε  ότι το Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων,  έργο  πνοής  για τα Καρδάμυλα και για όλο το νησί μας γενικότερα, βρίσκεται στην τελική φάση δημοπράτησης του.
            
           Ο πλήρης φάκελος του έργου περιλαμβάνει:
o αρχιτεκτονική μελέτη,
o στατική μελέτη,
o ηλεκτρομηχανολογική μελέτη,
o την υπ’ αριθμό 242/09 Οικοδομική Άδεια του Τμήματος Πολεοδομίας της  Ν. Α.  Χίου
o και τα Τεύχη Δημοπράτησης.

             Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.240.000,00 €, ενώ είναι προενταγμένο στο Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με το ποσό  των 610.000,00 €.


           Παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση  του υπολειπόμενου ποσού (630.000,00 €), απαραίτητο για την δημοπράτηση του έργου. 


         Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις προσπάθειες για την εξεύρεση της υπόλοιπης  πίστωσης μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Ε. Σ. Π. Α., ερευνώντας παράλληλα και την δυνατότητα ενεργοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα την χρηματοδότηση του έργου από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της  Χώρας μας .


Αγαπητή Πρόεδρε  και αγαπητά μέλη,
      Θεωρούμε βέβαιο ότι θα έχουμε  και την δική σας στήριξη στις προσπάθειες μας  ώστε να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο Παγκαρδαμυλίτικο Όνειρο που λέγεται Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων, έχοντας υπόψη ότι αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό έργο πολιτισμού  όχι μόνο στα Καρδάμυλα αλλά και σε ολόκληρη την Χίο που είναι έτοιμο  για δημοπράτηση.


Με  ιδιαίτερη εκτίμηση


  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ


  Δήμαρχος Καρδαμύλων Χίου”