Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Βασίλης Μήτσουρας: δέχθηκα αβυσσαλέο και συκοφαντικό πόλεμο

Βασίλης Μήτσουρας: δέχθηκα αβυσσαλέο και συκοφαντικό πόλεμο

32

 «Πίσω από κάθε επανάσταση βρίσκεται ένα όνειρο και μία αιτία,
ακόμα και αν  η επανάσταση δολοφονηθεί, το όνειρο πάντα θα υπάρχει»
Δ. ΠόθοςΣε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έδωσα ένα τίμιο πολιτικό αγώνα, παρουσίασα τις πολιτικές μου θέσεις και για αυτές ζήτησα να κριθώ. Παράλληλα αρνήθηκα πεισματικά να συνάψω οποιαδήποτε μικροπολιτική συμφωνία με τον οποιοδήποτε διότι, τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές βρίσκονται έξω και πολύ μακριά από τη δική μου αντίληψη για την πολιτική, το αποτέλεσμα ήταν να δεχθώ αβυσσαλέο και συκοφαντικό πόλεμο.
Ένα πόλεμο χωρίς όρια από αυτούς που έχουν μάθει να δρουν στο σκοτάδι και να προσπαθούν να ορίσουν ότι δεν τους ανήκει. «Ανθρώπους» καιροσκόπους και τυχοδιώκτες, ίδιας ποιότητας με αυτούς που μας οδήγησαν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους στη συντριβή στις περασμένες εκλογές. 
Η εκλογική διαδικασία ήταν μεθοδευμένη και νοθευμένη και γι’ αυτό το λόγο υπέβαλλα ένσταση στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς δεν μπορώ να το αναγνωρίσω.
Καταρχήν οι εκλογικοί κατάλογοι ήταν νοθευμένοι, αφού είχαν φροντίσει ν’ αποκλείσουν περί των 100 ανοικτών υποστηριχτών μου, ενώ το θράσος τους ξεπέρασε κάθε όριο όταν απέκλεισαν και συγγενείς μου. Επίσης, αξίζει ν’ αναφέρω ότι υποψήφιος σύνεδρος που με υποστήριζε δεν περιλαμβάνονταν στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ ήταν υποψήφιος σύνεδρος. Πράγμα που δείχνει ότι αυτοί που ανέλαβαν το έργο αυτό πέρα από αδίστακτοι είναι και  χαμηλής νοημοσύνης. Έτσι, όταν κατάλαβαν το μέγεθος της ανοησίας τους και για να τα μπαλώσουν αποφάσισαν ότι είχε δικαίωμα ψήφου και του επέτρεψαν να ψηφίσει χωρίς να είναι στους εκλογικούς καταλόγους δείχνοντας πόσο διάτρητη και εύκολα προσπελάσιμη είναι η όλη διαδικασία. Αλλά ακόμα και αυτοί οι νοθευμένοι κατάλογοι ουδέποτε τοιχοκολλήθηκαν, ως έπρεπε, ώστε να μπορέσω να κάνω προεκλογικό αγώνα, ενώ, όπως μου κατήγγειλαν μέλη της ΟΝΝΕΔ δέχονταν τηλεφωνήματα από συγκεκριμένα γραφεία. Το λόγο της μη ανάρτησης των εκλογικών καταλόγων, τον κατάλαβα χθες, ήταν ώστε να μην μπορέσω ν’ αντιδράσω, αφού μ’ έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων.  
Ακόμη, η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που εκεί αυτή εξελέγει το 2007 με παρόμοιες διαδικασίες,  έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτηση της ή να της είχε ζητηθεί, αφού η ίδια έχει εκλεγεί στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Χίου, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ είναι ασυμβίβαστη η διπλή ιδιότητα. Επίσης, ουδέποτε τοιχοκολλήθηκε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ώστε να μη λαμβάνω γνώση. Αυτά, καθώς και άλλα πολλά συνέβησαν που αν τα αναφέρω θα χρειαστώ πέντε σελίδες.  
Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπόρεσα να διεκδικήσω την εκλογή μου επί ίσοις όροις. Ωστόσο, παρέμεινα στη διαδικασία, διότι είχα υποχρέωση απέναντι στους δεκάδες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ που πίστεψαν  στο όραμα μου για μία σύγχρονη ανοικτή ΟΝΝΕΔ και μαζί κατηγάγαμε περιφανή νίκη πριν περίπου ενάμιση μήνα. Τώρα, όμως, οι διαδικασίες ήταν κλειστές και ελεγχόμενες πράγμα που δυσχέρανε εξαιρετικά τον αγώνα μας.  
Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τις ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ που με στήριξαν  ανιδιοτελώς διότι, ούτε δήμαρχος είμαι ούτε και βουλευτής, ώστε να έχουν να κερδίσουν κάτι από εμένα. Επίσης, θέλω να τους ζητήσω να βρίσκονται σε εγρήγορση διότι, ανεξαρτήτως από την  τελική έκβαση των πραγμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούμε να δώσουμε και πάλι άλλη μία μάχη και αυτή τη φορά θα βρισκόμαστε εμείς σε θέση ισχύος. Άλλωστε, γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που απεργάστηκαν αυτά.   
Πραγματικά θλίβομαι…


Μήτσουρας Βασίλειος