Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή προς υπουργούς από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου: κάλυψη κενών οργανικών...

Επιστολή προς υπουργούς από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου: κάλυψη κενών οργανικών θέσεων μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

19

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΧΙΟΥ
(ΣΑ.Υ.Χ.)
Κύριοι Υπουργοί.


Χίος 23 Ιουνίου 2010 Αρ. Πρωτ. 6
1. Υπουργείο Εσωτερικών    Αποκέντρωσης Ηλεκτρονικής    Διακυβέρνησης           2.Υπουργείο    Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


     Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης στην τοπική αυτοδιοίκηση και με δεδομένη τη συρρίκνωση και τη συγχώνευση ορισμένων υπηρεσιών, θα δημιουργηθεί πλεόνασμα υπαλλήλων που θα πρέπει να μεταχθούν.
     Υπάρχει διάχυτη η ανησυχία στην τοπική κοινωνία μας, ότι πολλοί απ’ αυτούς θα αναγκασθούν να μεταταχτούν σε υπηρεσίες γειτονικών νησιών.
     Δημιουργείται έτσι ένα τεράστιο κοινωνικό και ηθικό ζήτημα, εάν οι ανησυχίες επιβεβαιωθούν.
     Υπ’ αυτό το πρίσμα και χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, θα μπορούσαν να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις όλων των υπηρεσιών που υφίστανται στο νομό μας. Μάλιστα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και επιπλέον προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες που καρκινοβατούν.
     Στο χώρο της Δικαιοσύνης τα κενά είναι τεράστια. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορούσε άμεσα να προχωρήσει στην ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, σύμφωνα με το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής (Υπουργική απόφαση με αρ. πρωτ. 50201/1-6-2005), που βρίσκεται στα συρτάρια του γραφείου του.
     Οι νεοσυσταθείσες κενές οργανικές θέσεις μαζί με τις παλιές, θα μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα με τις μετατάξεις, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.
     Με αυτό τον τρόπο η δικαιοσύνη θα αλλάξει πρόσωπο. Η εκδίκαση των υποθέσεων θα γίνεται άμεσα, δεν θα χάνονται τεράστια έσοδα για το δημόσιο και ο πολίτης θα αισθάνεται εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.
     Στις δικαστικές υπηρεσίες του νομού μας, τα υφιστάμενα κενά ή και αυτά που θα δημιουργηθούν άμεσα με την αποχώρηση αρκετών συναδέλφων εντός του έτους, θα μπορούσαν να καλυφθούν με τις μετατάξεις, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
      
το ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου


 


 


 


Κοινοποίηση:
κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου
κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου
Βουλευτές Ν. Χίου
Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Χίου