Αρχική Νέα Τοπικά Η Νέα Αντίληψη για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις φόλες

Η Νέα Αντίληψη για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις φόλες

5

                                                                    Χίος, 23 Ιουνίου 2010
                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Το προσεχές Σάββατο οι Φιλοζωικές Οργανώσεις διοργανώνουν Πανελλήνια Σιωπηρή Διαμαρτυρία έξω από τα κατά τόπους Δημαρχεία, εκφράζοντας έτσι τη αποδοκιμασία τους για τις δηλητηριάσεις ζώων.
  Η Νέα Αντίληψη εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα  τα οποία κατατάσσουν τη Χίο  μεταξύ των περιοχών που σημειώνονται δηλητηριάσεις ζώων και προκαλούν κύμα διαμαρτυριών μέσω του διαδικτύου.
  Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση των φορέων σημειώνουμε την ευθύνη των  Δημοτικών Αρχών στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αφού η ανεξέλεγκτη χρήση δηλητηρίων με φόλες σκοτώνει αδιακρίτως, αδέσποτα και μη ζώα, δυσφημίζοντας – πέραν των άλλων- και τον τόπο.
  Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι όταν – πριν από ένα χρόνο – η Δημοτική Αρχή Χίου έφερνε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, η Νέα Αντίληψη υπερψηφίζοντας τη σχετική πρόταση, είχε επισημάνει ότι η σχετική πρωτοβουλία, ήταν μεν στη σωστή κατεύθυνση, όμως δε συνιστούσε ουσιαστική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος.
Στο πνεύμα αυτό είχαμε προτείνει να αναζητηθεί τρόπος συνεργασίας και με άλλους φορείς, όπως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΤΕΔΚ, και ο Φιλοζωικός Σύλλογος «για μία δομή ικανή να επιληφθεί του προβλήματος και να δώσει λύσεις συμβατές με την εθνική και  κοινοτική νομοθεσία».