Αρχική Νέα Τοπικά Απεργιακή κινητοποίηση στις 29/6- κάλεσμα ΕΚ Χίου

Απεργιακή κινητοποίηση στις 29/6- κάλεσμα ΕΚ Χίου

7


Μόνο οργή και αγανάκτηση αισθάνονται όλοι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας με το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που δολίως κατατίθενται προς ψήφιση στη Βουλή τους καλοκαιρινούς μήνες, από την κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου.

            Η αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι και 15 χρόνια στις γυναίκες, οι μειώσεις των συντάξεων, των μισθών και επιδομάτων, η κατάργηση των αντικινήτρων για τις απολύσεις, η προσπάθεια ακύρωσης της λειτουργίας του Οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας με την  παράλληλη  απαξίωση των ΣΣΕ, είναι τα βασικότερα και τα καταστροφικότερα θέματα που περιλαμβάνει το προς ψήφιση  νομοσχέδιο προσεχώς.


            Η πιθανή ψήφισή του, με το πρόσχημα της αναγκαιότητας των μέτρων στήριξης της οικονομίας που θεωρούν ως τέτοια οι δανειστές θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία κατ’ αρχήν τους εργαζόμενους και στην πορεία την ελληνική οικονομία.


            Στο απυρόβλητο θα παραμείνουν οι έχοντες και κατέχοντες και οι πολυτελώς διαβιούντες.


Αυτό το νομοσχέδιο που ξεπερνάει σε σκληρότητα και αναλγησία τις προτάσεις της τρόικας και του μνημονίου δεν πρέπει να περάσει.


            Το Ε.Κ. Χίου απαιτεί δημόσιο-κοινωνικό-ισχυρό ασφαλιστικό σύστημα που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους και τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, καθώς και την  διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς απολύσεις και με υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων που θα καλύπτουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.


 


 


 ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ


ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Όλοι στη συγκέντρωση του Ε.Κ.Χ. την ΤΡΙΤΗ  29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 πμ. 

Από τη Διοίκηση του ΕΚΧ