Αρχική Απόψεις Aρθρα Φιλοζωϊκός Σύλλογος: σκυλιά σε στρατόπεδα

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: σκυλιά σε στρατόπεδα

30

 

Πριν κάποιο καιρό διοικητής στρατοπέδου στη Χίο διέταξε στρατιώτες που υπηρετούσαν στη συγκεκριμένη μονάδα να πετάξουν στο σκουπιδότοπο εννέα κουτάβια και δύο ενήλικα σκυλιά. Ένας από τους στρατιώτες που τυγχάνει να είναι και δημοσιογράφος σε αθηναϊκή εφημερίδα ειδοποίησε το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου που με τη σειρά του ενημέρωσε την Ταξιαρχία. Η Ταξιαρχία παρακάλεσε να μη δοθεί δημοσιότητα στο θέμα, υποσχέθηκε πως δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο και διέθεσε τρεις στρατιώτες για δύο μέρες που μαζί με τα μέλη του Φιλοζωικού έψαξαν και βρήκαν επτά από τα κουτάβια και τα δύο ενήλικα σκυλιά.
   Φέτος διοικητής στρατοπέδου στη Χίο «επικήρυξε» τα σκυλιά που ζουν στο στρατόπεδο και δίνει δύο μέρες τιμητική άδεια σε όποιον στρατιώτη του φέρει τα σκυλιά για να τα εξαφανίσει. Φυσικά η πλειοψηφία των νέων παιδιών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ζωοφιλίας και περιβάλλοντος και έτσι ενημερώθηκε εδώ και καιρό ο Φιλοζωικός Σύλλογος.


 

 Συνεπώς ο εν λόγω διοικητής πριν πράξει οτιδήποτε ας το σκεφτεί καλά εφόσον ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά..
   Ας υπενθυμίσουμε πως στη Χίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον δύο στρατιωτικοί κτηνίατροι που θα μπορούσαν να εμβολιάζουν και να στειρώνουν τα υγιή σκυλιά και να κάνουν ευθανασία στα άρρωστα. 


Στις φωτογραφίες τέσσερα από τα επτά διασωθέντα κουτάβια και μέλος του Συλλόγου που ταΐζει τα δύο ενήλικα.