Αρχική Πολιτισμός Ερτζιανό… φέσι!

Ερτζιανό… φέσι!

19

 Ερτζιανό… φέσι!

 Στη Χίο αλλά και στα άλλα ακριτικά νησιά του Αιγαίου πιο εύκολα ακούς… αμανέδες παρά τοπικές ειδήσεις!
Ο λόγος ότι οι τουρκικοί ραδιοσταθμοί εκπέμπουν σε γειτονικές ή και στις ίδιες συχνότητες, με μεγαλύτερη όμως ισχύ, με αποτέλεσμα να ακούγονται καμπάνα!

Οι τοπικοί ραδιοσταθμοί καταφεύγουν και σε 2η συχνότητα, κάτι όμως που είναι παράνομο και αρκετοί από αυτούς το έχουν πληρώσει με πρόστιμο από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.


Επειδή όμως το πρόβλημα παραμένει, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητεί ρύθμιση του θέματος των συχνοτήτων εκπομπής ραδιοσταθμών στις ακριτικές περιοχές και τη βιωσιμότητα των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.


Ρωτά έτσι τους αρμόδιους υπουργούς αν αναγνωρίζουν τη σημασία του περιφερειακού ραδιοφώνου στις παραμεθόριες περιοχές και το μέγεθος του τεχνικού, νομικού και οικονομικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στα τοπικά ραδιόφωνα, και αν ναι, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου τα τοπικά ραδιόφωνα να είναι σε θέση να καλύπτουν απρόσκοπτα το σύνολο του νομού και με τρόπο που να μην απειλεί την οικονομική τους βιωσιμότητα λόγω της επιβολής προστίμων.


Θ. ΠΥΛ.

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 24/6/2010)