Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τις αλλαγές στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τις αλλαγές στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

8

Τετάρτη, 30.6.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τους λόγους για τους οποίους τροποποιήθηκε η προκήρυξη του Μαΐου 2009 για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Π.ΕΠ 2007-2013), ζητά να πληροφορηθεί με Ερώτησή του (Αρ. Πρωτ. 12351/30-06-2010) προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης, η περικοπή, καθώς και η δραματική τροποποίηση της κατανομής μεταξύ των τομέων, ανέβασε τις βάσεις επιλογής των εγκεκριμένων προτάσεων – ειδικά στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες- από τις 40 στις 80 μονάδες. Κατ’ ακολουθία, ο αριθμός των επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν έφτασε τις 7.400 περίπου επιχειρήσεις, ενώ πολλές από αυτές που τελικά δεν εντάσσονται, είχαν ήδη προχωρήσει σε επιπλέον δαπάνες αφού, με βάση τον Οδηγό του Προγράμματος, γνώριζαν ότι είχαν υψηλή βαθμολογία.
Παράλληλα, την ώρα που χιλιάδες θετικά αξιολογημένες προτάσεις απορρίπτονται, προδημοσιεύτηκαν νέες προκηρύξεις στα ίδια ακριβώς αντικείμενα και με το ίδιο περιεχόμενο, ο Κωστής Μουσουρούλης ρωτά την αρμόδια Υπουργό:
1. Για ποιους ακριβώς λόγους έγιναν οι αλλαγές αυτές στην αρχική προκήρυξη και γιατί το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε σε νέες προκηρύξεις στα ίδια ακριβώς αντικείμενα;
2. Γιατί δεν ενισχύεται ο Προϋπολογισμός της αρχικής προκήρυξης, ώστε να αποκατασταθεί η συμβατότητα του Προγράμματος με τον Οδηγό, ενώ είναι γνωστό ότι υλοποιείται μόλις το 50% των προτάσεων λόγω οικειοθελούς αποχώρησης των επενδυτών προ της υπογραφής συμβάσεων ή λόγω μη πιστοποίησης των επενδύσεων;