Αρχική Νέα Τοπικά Παρουσίαση εδαφολογικής μελέτης στα Καρδάμυλα

Παρουσίαση εδαφολογικής μελέτης στα Καρδάμυλα

11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


     Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρδαμύλων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιουνίου έγινε η παρουσίαση της εδαφολογικής  μελέτης που συντάχθηκε στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε και Δήμου  Καρδαμύλων, από το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης,


Σκοπός της μελέτης είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων, που αφορούν:
* την ορθολογική χρήση λιπασμάτων.
* την προστασία των επιφανειακών και υπογείων νερών.
* την προστασία του εδάφους.
* την παραγωγή υψηλής ποιότητας γεωργικών προϊόντων.
* την εναρμόνιση των  παραγωγών με τις αρχές της ορθής γεωργικής πρακτικής που ορίζει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης ανέφερε:
     «Η εδαφολογική αυτή μελέτη, δίνει μία ολοκληρωμένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης των εδαφών των δημοτικών διαμερισμάτων Αμάδων, Βικίου και Καμπιών του  Δήμου μας. Το καινοτόμο στοιχείο είναι η δυνατότητα άμεσης εφαρμογής των αποτελεσμάτων της μελέτης στην πράξη μέσω της αναζήτησης αγροτεμαχίων και της παροχής συμβουλών λίπανσης στους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές από τους θεματικούς χάρτες, με χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και  του  ειδικού λογισμικού.
     Είναι η δεύτερη στην σειρά μελέτη που εκπονούμε και απευθύνετε προς τους μόνιμους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων μας. Ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την ανάπτυξη νέων  πιο αποδοτικών καλλιεργειών όπως: η καστανιά και  η τρούφα.»