Αρχική Απόψεις Aρθρα Ιάκωβος Μπριλής: ο γάμος στον Αγιο Νικόλα και η ανάγκη μονοδρόμησης στο...

Ιάκωβος Μπριλής: ο γάμος στον Αγιο Νικόλα και η ανάγκη μονοδρόμησης στο Φραγκομαχαλά

11

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


Κυκλοφοριακό κομφούζιο το Σάββατο 3-7-2010 και ώρα 7.30 μμ  κάτω  από τον Άγιο Νικόλαο στον Φραγκομαχαλά. Αφορμή η τέλεση του μυστηρίου του γάμου  ( να ζήσουν οι άνθρωποι και να ευτυχήσουν).
Όμως οι  εκατοντάδες προσκεκλημένοι  στον γάμο   βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο χάος – εν μέσω ζέστης -που δημιούργησε η διπλής κίνησης κυκλοφορία στις οδούς  Κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης. Μεταξύ αυτών ο κ.  Νομάρχης Χίου, όπως μας είπαν ήταν κι ο κ. Δήμαρχος Χίου και ο κ. Δήμαρχος Καμποχώρων και  αρκετοί δημοτικοί και Νομαρχιακοί σύμβουλοι. Οι οδηγοί των ΙΧ δεν ήξεραν που να στρίψουν και που να τραβήξουν. Και τούτο φυσικά δεν γίνεται για πρώτη φορά!
Όπως ήταν εύλογο τα σχόλια έπεσαν σύννεφο για το ότι δεν γίνεται επιτέλους η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ. Και η απάντηση  υπό τύπον αστείου  ήταν, «ας καλέσουν  την κ. Περιφερειάρχη να δει και να κάνει χρέη τροχονόμου» . Μπορεί να μην ακούγεται από κάποιους Δημ. Συμβούλους αυτό και τόσο καλά, αλλά μας έχουν αγανακτήσει με την υπόθεση αυτή που χρονίζει 25- 30 χρόνια. Και να, δυστυχώς για άλλη μια φορά δικαιωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα.
Κάνουμε δημόσια έκκληση στην κ. Περιφερειάρχη αφού πληροφορηθεί για την ουσία , ελέγξει και τη νομιμότητα  να επικυρώσει την απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Χίου ώστε   να τελειώνει το θέμα. Εμείς το είπαμε και θα το ξαναπούμε ακούραστα δίχως να σκιαζόμαστε κανένα.
Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ αυτή ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της πόλης της  ΧΙΟΥ.
                                                    
                                             Για το ΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ
                                                
                                                                      Ο Πρόεδρος
                                                              ΙΑΚΩΒΟΣ Γ.ΜΠΡΙΛΗΣ.