Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Δημήτρης Φρεζούλης: 7ος τόμος με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Δημήτρης Φρεζούλης: 7ος τόμος με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

26


Και όμως εκδόθηκε ο 7ος τόμος των «Καθημερινών» του Δημ. Φρεζούλη από τις εκδόσεις «Άλφα – Πι».
Τον κρατάμε στα χέρια μας σε πρόλογο Δημ. Ανδριάνα, αυτή τη φορά, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε αυτό που σημειώνουμε στον τίτλο. Πρόκειται για ένα διπλό άθλο.
Πρώτα για τον ίδιο το Δημήτρη, που εδώ και καιρό παλεύει εκτός από το βιοπορισμό και με προβλήματα υγείας, χωρίς ποτέ να λείψει από το πόστο του (εκτός ανωτέρας βίας) σε μια δύσκολη αποστολή ενός καθημερινού «χρονογραφήματος» και μετά

για τους ίδιους τους εκδότες, που εδώ και 7 χρόνια επενδύουν σε κάτι που δεν είναι εμπορικό.
Πιστέψτε μας, την εποχή του ευτελισμού των πάντων και τα δύο αυτά είναι σημαντικά.
Καλοτάξιδος λοιπόν και ο 7ος τόμος των «Καθημερινών», και στον 8ο με το καλό.
Επιτρέψτε μας ως επίλογο να χρησιμοποιήσουμε το σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Στεργιόπουλος δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας»:
«Το χρονογράφημα δεν είναι εύκολη υπόθεση και η κληρονομιά του, μεγάλη.
Το έχουν υπηρετήσει σπουδαία ονόματα της πνευματικής ζωής του τόπου: Ροΐδης, Ψαθάς, Παλαμάς. Ο Δημήτρης Φρεζούλης προσπαθεί να ακολουθήσει την πορεία που χάραξαν οι προγενέστεροι «συνάδελφοι» και δε μένει εκτός. Με το δικό του τρόπο φτιάχνει ένα ξεχωριστό ημερολόγιο της προηγούμενης χρονιάς. Διασώζει για τις επόμενες γενιές πολύτιμα στοιχεία της καθημερινότητας από τη Χίο. Η εφημερίδα «Αλήθεια» γίνεται φιλόξενος τόπος των σκέψεων και των παρατηρήσεών του».

1/7/2010


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ