Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: Νέα 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΕΣΗΕΠΗΝ: Νέα 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

6


 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010.
Η εμμονή της κυβέρνησης σε μέτρα που πλήττουν βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η αμετακίνητη προσήλωση της σε επαχθείς ρυθμίσεις στο εργασιακό τοπίο οικοδομούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον και καταργούν κατακτήσεις δεκαετιών για τις οποίες αγωνίστηκαν γενιές συναδέλφων.
Το δικαίωμα στην κανονική και αξιοπρεπή σύνταξη, το δικαίωμα στην ίδια την απασχόληση και στην εργασιακή ασφάλεια μετατρέπουν τους δημοσιογράφους σε σύγχρονους δουλοπάροικους, σε μια εποχή μάλιστα που η δυνατή και ανόθευτη φωνή των μέσων ενημέρωσης είναι πιο αναγκαία από ποτέ, ως ένας επιπλέον μοχλός πίεσης για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΠΗΝ απαιτεί:
• Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που βάζει «ταφόπλακα» στα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων.
• Την άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων που αποβλέπουν στην αποδόμηση του εργασιακού τοπίου και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με προβλέψεις όπως η αύξηση των ορίων απολύσεων, η περικοπή και η τμηματική καταβολή των αποζημιώσεων και η επί της ουσίας κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
• Την υπογραφή και πιστή τήρηση νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις που θα ισοσκελίσουν την απώλεια εισοδήματος των δημοσιογράφων από τα πρόσφατα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
• Το πάγωμα των απολύσεων οι οποίες τείνουν να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας στον χώρο της ενημέρωσης.
• Την πλήρη και κανονική ασφάλιση όσων συναδέλφων εργάζονται σε ειδησεογραφικά πόρταλς.
Η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Δεν έχει, όμως, τη βούληση να το κάνει και έτσι βρίσκει εύκολο στόχο στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί όλους τους συναδέλφους μαζικά να δώσουν το παρών στις κατά τόπους συγκεντρώσεις. Η απεργία θα αρχίσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2010.       


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ