Αρχική Νέα Αθλητικά Ποδήλατο: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Brevet Χίου!

Ποδήλατο: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Brevet Χίου!

35

 BREVET ΧΙΟΥ, δοκιμασία για…σκληρούς ποδηλάτες!Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Brevet Χίου!
Ήταν το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα το Νησί μας
και ένας από τους εννέα αγώνες ποδηλατικής δοκιμασίας που διοργανώνονται για φέτος στην Ελλάδα με την έγκριση του  Audax Club Parisienne (o φορέας που έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα για την διοργάνωση των Brevets).
Έλαβαν εκκίνηση 38 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό εκ των οποίων και μια γυναίκα! Κατόρθωσαν να τερματίσουν οι 27!
Ο μεγαλύτερος ποδηλάτης είχε ηλικία 69 ετών και ο μικρότερος 17 ετών.
Οι τερματίσαντες διάνυσαν τα 200 ‘’Χιώτικα’’ χιλιόμετρα από  8ώρες και 30 λεπτά (ο πρώτος) έως και 13ώρες 30λεπτά (ο τελευταίος).
Μόνιμοι σύντροφοι των ποδηλατών ήταν η ανηφόρα και η ζέστη σε ένα Brevet από τα σκληρότερα που έχουν διοργανωθεί μέχρι τώρα στη χώρα μας εξ αιτίας της ιδιαίτερης εδαφικής μορφολογίας του νησιού μας!
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο 17χρονος αθλητής του Ποδηλατείν ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΓΟΣ ο οποίος άντεξε και τερμάτισε με πολύ καλή επίδοση κατορθώνοντας να γίνει αν όχι ο μικρότερος, ένας από τους μικρότερους αθλητές στην Ελλάδα που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία Brevet (ειδικά το συγκεκριμένο)!
Άξιοι συγχαρητηρίων ήταν η ποδηλάτισσα από την Τρίπολη Κάλλια Πολυχρονοπούλου,  και άλλοι ποδηλάτες όπως ο Βρονταδούσσικης καταγωγής Μιχάλης Μιμίδης που παρά την ταλαιπωρία από τραυματισμό από το 100ό χιλιόμετρο στα Κουρούνια τα κατάφερε, καθώς επίσης και ο τραυματίας Παντελής Σαραντής που υπερέβαλε εαυτών και ήρθε στον τερματισμό!
Ο πρωτομάστορας του Χιώτικου Brevet και πανταχού παρών Κώστας Μαϊστράλης, η οικογένεια του και οι εθελοντές έφεραν την διοργάνωση σε άλλο επίπεδο!
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Χούλη και το προσωπικό του που μας φρόντισαν παρέχοντας μας τους υπέροχους λουκουμάδες και τις μπουγάτσες τους.
Ευχαριστούμε τον Νίκο Χούλη που ήταν εκεί για να καλύψει φωτογραφικά την διοργάνωση καθώς και όλους τους ντόπιους ανθρώπους που συναντήσαμε στον δρόμο κατά την διάρκεια της προσπάθειας μας!
Προς τους φίλους και συναθλητές μας ποδηλάτες:

Ήταν τιμή μας που συνποδηλατήσαμε! Σας ευχόμαστε υγεία, πολλά χιλιόμετρα χωρίς ατυχίες και καλή αντάμωση!