Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Εξηγήσεις οφείλει να δώσει άμεσα ο κ. Χαλκιώτης

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Εξηγήσεις οφείλει να δώσει άμεσα ο κ. Χαλκιώτης

32

 Εξηγήσεις οφείλει να δώσει άμεσα ο κ. Χαλκιώτης
Σχολιάζοντας το τραγικό συμβάν του θανάτου ενός 44χρόνου συμπολίτη μας και τις «εξηγήσεις» που έδωσε για τον θάνατο αυτόν το Λιμενικό Σώμα, το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναφέρει :


«Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας.  Είναι όμως απορίας άξιο, το πώς από δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου μάθαμε ότι στο πλωτό του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, ήταν επιβαίνοντες ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΠΣΕΑ της ίδιας γραμματείας.


Από το Δελτίο τύπου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ -ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ με ημερομηνία 04-07-2010, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα λεπτομερές για τις συνθήκες του συμβάντος, τόσο η παρουσία στο πλωτό του Λιμενικού Σώματος των κυβερνητικών παραγόντων δεν αναφέρεται. Ζητάμε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, για το αν υπήρχε προγραμματισμένη αποστολή του περιπολικού του λιμενικού σώματος, και γιατί αυτή η προγραμματισμένη αποστολή περιελάβανε τον κ. Χαλκιώτη.


Θεωρούμε ακόμα ότι ο εισαγγελέας και οι διενεργούντες την έρευνα θα πρέπει να διαλευκάνουν αρκετά από τα κενά της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο κ. Χρυσοχοίδης για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένος από τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που προΐσταται, αλλά και ο Πρωθυπουργός κος Γ. Παπανδρέου οφείλει να εξηγήσει στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας αλλά και στο σύνολο των Λέσβιων Πολιτών γιατί ο κ. Δημήτρης Χαλκιώτης αποσιώπησε το γεγονός, ενώ φέρεται από δημοσιεύματα να είναι παρόν στην όλη επιχείρηση».


 


                                                                        Μυτιλήνη 6.7.2010


                                                       Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου