Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιστολή Ελπ. Τσουρή προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το...

Επιστολή Ελπ. Τσουρή προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για το θέμα ενίσχυσης επιχειρήσεων

24

      
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Προς
κυρία Λούκα Κατσέλη
Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας



Χίος, 02 Ιουλίου 2010



      Αγαπητή κυρία Υπουργέ,


Έντονη αναστάτωση επικρατεί στις παραγωγικές τάξεις της Χίου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των πινάκων των επιχειρήσεων οι οποίες επιχορηγούνται από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου, ο αριθμός των οποίων είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα και έλαβαν θετική αξιολόγηση.
Συγκεκριμένα, περισσότερες από 400 προτάσεις κατατέθηκαν από τη Χίο και εγκρίθηκαν μόλις 87 επενδυτικά σχέδια. Παρατηρείται δε το φαινόμενο επιχειρήσεων, οι οποίες, γνωρίζοντας το ποσοστό βαθμολογίας με το οποίο αξιολογήθηκαν, να έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν τα επενδυτικά τους σχέδια, ακόμη και δανειζόμενες, για να πληροφορηθούν σήμερα, ότι δεν θα λάβουν ενίσχυση.


Η οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει τη χώρα μας, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της ανάπτυξης, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως είναι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε ό,τι αφορά στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.


Σας ζητώ, λοιπόν, με βάση και τις δυσλειτουργίες, οι οποίες παρατηρήθηκαν, να εξετάσετε τη δυνατότητα ενίσχυσης του προϋπολογισμού της αρχικής προκήρυξης, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερες επιχειρήσεις να ενισχυθούν από το ΠΕΠ.



Με εκτίμηση

Διαφήμιση