Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ Χίου: ανέβηκαν οι τόνοι Δημοτικής Αρχής και κατοίκων Κάστρου

ΔΣ Χίου: ανέβηκαν οι τόνοι Δημοτικής Αρχής και κατοίκων Κάστρου

6

 Ανέβηκαν οι τόνοι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χίου την περασμένη Τετάρτη, 14/7, κατά την συζήτηση του θέματος για τα αστικά ολοκληρωμένα προγράμματα και ειδικότερα το τμήμα της μελέτης που αφορούσε το Κάστρο.  


Σημείο τριβής μεταξύ της δημοτικής αρχής και μελών του συλλόγου της συνοικίας του Κάστρου, αποτέλεσε η παραχώρηση σε άλλους φορείς 3 δημοτικών κτιρίων που εντάσσονται τώρα στη σχετική μελέτη, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή στον σύλλογο!


«Δε μας ενοχλεί η ανάπλαση και η επισκευή των οικισμάτων αυτών, αλλά το ότι παραχωρούνται σε άλλους φορείς όπως το Επιμελητήριο και η Βιβλιοθήκη», ανέφερε το μέλος του συλλόγου Τούλα Βογιατζή.

Ακολούθησε κατά τη διάρκεια διαλείμματος λεκτική αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καζάνα, στον οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην TV- ΠΑΤΡΙΔΑ, καταλογίζεται απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά.
“Όλοι αυτοί όταν διεκδικούν την ψήφο μας φέρονται καλύτερα και μετά μας βρίζουν”, είπε χαρακτηριστικά η Τούλα Βογιατζή.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η  δήλωση του Δημάρχου Παντελή Βρουλή, που εκτιμά ότι οι τόνοι ανεβήκαν χωρίς λόγο, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει πρόθεση να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων κτιρίων αλλά στα πλαίσια κατάθεσης της μελέτης δεν υπήρχε άλλος τρόπος πέρα από το να εμπλακούν και οι προαναφερόμενοι φορείς στο προσχέδιο!

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι θα πάμε ψέματα είτε σ’ αυτούς που θα κληθούν να ελέγξουν τη μελέτη είτε στους κατοίκους του Κάστρου όταν πλέον θα τρέχει η χρηματοδότηση.

ΠΗΓΗ: TV- ΠΑΤΡΙΔΑ