Αρχική Απόψεις Aρθρα Ιάκωβος Μπριλής: ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ . Ο Μεγάλος εχθρός της Ελλάδας

Ιάκωβος Μπριλής: ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ . Ο Μεγάλος εχθρός της Ελλάδας

6


 

 Επίκαιροι στοχασμοί.
 ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ . Ο Μεγάλος εχθρός της Ελλάδας.
                                             Ιακώβου Γ. Μπριλή
                                              Μαθηματικού

Η Ελλάδα είναι παράδεισος της ατιμωρησίας. Από πού να πιάσει και που να σταματήσει κανείς! 
Ατιμωρησία στις δωροληψίες κάποιων πολιτικών και κάποιων επωνύμων επίορκων υπαλλήλων.
Ατιμωρησία για την κατασπατάληση πόρων σε πάμπολλα επίπεδα από της κορυφής έως των ονύχων του Ελληνικού Κράτους.
Ατιμωρησία για τα «φακελάκια», τις «υπόγειες προμήθειες» ή τα «γρηγορόσημα» για επίσπευση υποθέσεων σε διάφορες περιπτώσεις.
Ατιμωρησία όταν ανταλλάξαμε τις δραχμές με ευρώ το 2001 οπότε έγινε η κλοπή των κλοπών στις αλλαγές τιμών προϊόντων  και υπηρεσιών.
Ατιμωρησία για το  ότι μέχρι σήμερα μας αρέσει να εμπορευόμαστε χωρίς αποδείξεις.
Ατιμωρησία όταν χτίζουμε τις κορυφογραμμές  ( γνωστό το όργιο οικοδόμησης ειδικά στις καμένες περιοχές της Αττικής) ή στις παραλίες μας καταλαμβάνοντας χώρο που ανήκει στο κοινό. 
Ατιμωρησία όταν περνάμε το φανάρι με κόκκινο (αυτό το βλέπουμε τώρα πότε-πότε και στη Χίο) ή όταν βάζουμε το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι πάνω στο πεζοδρόμιο, και παρκάρουμε όπου νάναι.
Ατιμωρησία για το έγκλημα  το μικρό και το μεγάλο που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι κλοπές κάθε χρόνο ανέρχονται σε 65-70 χιλιάδες και οι ληστείες κοντά στις 3.500 και οι διαρρήξεις δεν έχουν τέλος.
Ατιμωρησία για την «αναξιοκρατία» που είναι η μάστιγα που πλήττει τους νέους μας. Είναι αυτή η πλέον αποκρουστική έκφανση κοινωνικής αδικίας και κομματισμού  (σκέψου «ρουσφέτια- πελατειακές σχέσεις», «ημέτερους», «πρασινοφρουρούς», «γαλάζια παιδιά» κ.α.) που ωθεί προσοντούχους νέους να ξενιτεύονται, όταν η Ελλάδα τους χρειάζεται.


 ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ….ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ….. σε όλο της το μεγαλείο!!!
Και βεβαίως θα πει ο κάθε λογικός και τι κάνει η Δικαιοσύνη; Δεν αντιπαλεύει την ατιμωρησία;
 Η Δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της και καλά μάλιστα. Κάνει την προσπάθειά της και φυσικά υπάρχουν ευσυνείδητοι δικαστές και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ωστόσο στις αίθουσές της αφενός δεν φτάνουν εκατομμύρια υποθέσεις (ακόμη και σοβαρές θα λέγαμε πότε- πότε) και αφετέρου  η διεκπεραίωση των υποθέσεων ακολουθεί ρυθμούς χελώνας που φτάνουν τα οκτώ- δέκα χρόνια . Δηλαδή «κάτσε Μάη μου να φας τριφύλι» Φέτος έκλεψες και αναβολή της αναβολής το 2015 μπορεί και να δικαστείς…
Και όλα αυτά και άλλα πολλά που συμβαίνουν αν τα σκεφτούμε συνολικά θα δούμε ότι  δεν εμφανίσθηκαν δυστυχώς επειδή μας βρήκε η οικονομική κρίση του τελευταίου δεκαμήνου. Προϋπάρχουν σε μεγάλο βαθμό  και επιδεινώνονται και αυτό είναι το ανησυχητικό.
 Μόνο το 2004 που ήταν η χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων ( που «έφαγαν» κάποιοι με «χρυσά κουτάλια») υπήρξε κάμψη της εγκληματικότητας ή  γιατί φαίνεται αποφασίσαμε κι εμείς κι οι μετανάστες που έχουμε εδώ να δείξουμε πρόσωπο ή  γιατί υπήρξε πιο ουσιαστική παρέμβαση πρόληψης και καταστολής από τα αρμόδια όργανα των σωμάτων Ασφαλείας τα οποία είχαν ιδιαίτερη εγρήγορση, σύγχρονο εξοπλισμό και στενή  συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών και μεθόδων φύλαξης με  κέντρα των μεγάλων δυνάμεων  προστασίας  των  πολιτών.
Για λίγο λοιπόν άλλαξαν τα δεδομένα και αφού καμαρώσαμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες ( που μας χρέωσαν ως τα μπούνια κι αφήσαμε το Ολυμπιακά έργα να διαλύονται και να λεηλατούνται από συμπατριώτες μας και μη), τώρα   επειδή χαλαρώσαμε, επειδή κακοδιαχειριστήκαμε τα του οίκου μας ( με κύριους υπεύθυνους τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν επί τριάντα χρόνια) βρεθήκαμε ξυπόλητοι μπροστά στα άπατα  χάλια  μας.


Μέσα από την ατιμωρησία φτάσαμε να πλέουμε στη φαυλότητα, την προχειρότητα, την υποκρισία, την ιδιοτέλεια, τον ανθρωποφαγία για το ατομικό συμφέρον για το ατομικό βόλεμα και την αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο! Γιατί ας μη βγούμε λάδι ως πολίτες όλο και κάποιες ευθύνες έχουμε κι εμείς σε πολλά ζητήματα… Όσο για το  κράτος στα μάτια των σκεπτόμενων πολιτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπήρξε  άδικο στους μη έχοντες δηλαδή στην φτωχή εργατική και συνταξιουχική τάξη. Κακά τα ψέματα, 40% -50% των Ελλήνων  είναι στην «κάτω βόλτα», 20-30% «ίσα βάρκα ίσα νερά» και άλλα 20% ευημερία και χρήμα «με τη σέσουλα».
Λοιπόν οι μεροκαματιάρηδες ,οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι πληρώνουν το «μάρμαρο» του ΔΝΤ εκείνου που δεν θα πηγαίναμε ποτέ αλλά πήγαμε! Είναι οι εσαεί καταδικασμένοι να πληρώνουν ( με περικοπές μισθών συντάξεων -αυξήσεις ΦΠΑ- τιμών) ως ηρωικά κορόιδα τα σπασμένα από τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ενώ οι καταγγελίες κατά των βλαπτόντων το Δημόσιο αγνοούνται ή δεόντως «κουκουλώνονται» χρόνια και χρόνια.
Ιδού λοιπόν που φτάσαμε! Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ . Ο Μεγάλος εχθρός της Ελλάδας.
Το 2010 καταντήσαμε  μέσα στην Ευρωζώνη οι «δακτυλοδειχτούμενοι κλέφτες,  αφερέγγυοι, κομπιναδόροι». Η Ελλάδα μας είναι τώρα το παράδειγμα προς αποφυγήν. Γύρω μας οι Πρωθυπουργοί το λένε ανοικτά. «Παίρνουμε κι εμείς μέτρα για να μη καταντήσουμε Ελλάδα». Γίναμε το Αφρικιστάν της Ευρώπης!!!!
Σ΄ αυτό το σημείο που είμαστε ζητείται όραμα ουσιαστικής μεταβολής, όραμα ανόρθωσης αναπροσαρμογής και δημιουργικής πορείας, όραμα υλοποιήσιμο με σταθερότητα. Αυτό όμως το όραμα ποιος θα μας το εγγυηθεί και ποιος θα μας το εξασφαλίσει  μετά  τα  όσα  έχουν  προηγηθεί και μάλιστα μέσα στο τρέχον κλίμα γενικής καχυποψίας και ελλείμματος εμπιστοσύνης  ;
Επειδή εμείς δεν κατέχουμε την απάντηση , προκαλούμε όποιον την κατέχει ας πιάσει την πέννα να την τεκμηριώσει και να την κοινοποιήσει  δημόσια σε όλους μας.