Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ιατρικό κλιμάκιο στις Οινούσσες όπου δεν ενδιαφέρεται κανένας για τη θέση γιατρού...

Ιατρικό κλιμάκιο στις Οινούσσες όπου δεν ενδιαφέρεται κανένας για τη θέση γιατρού γενικής ιατρικής

27

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Οινουσσών ενημερώνει ότι την προηγούμενη Δευτέρα επισκέφθηκε το νησί Ιατρικό κλιμάκιο από το Σκυλίτσειο, που δυστυχώς ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη θέση γιατρού γενικής ιατρικής!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:


Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 επισκέφθηκε τις  Οινούσσες ο Διοικητής του Σκυλιτσείου Νοσοκομείου Χίου, κος. Ελ. Παπαϊωάννου, πλαισιωμένος από μια ομάδα εκλεκτών Ιατρών με σκοπό να εξετάσουν προληπτικά όσους από τους κατοίκους το επιθυμούσαν. Οι ειδικότητες των Ιατρών ήταν Αλλεργιολόγος, Χειρουργός, Παθολόγος, Οδοντίατρος, Παιδίατρος και Γυναικολόγος.

Ο Διοικητής του Σκυλιτσείου συζήτησε με τον Δήμαρχο , κο. Ευαγ. Αγγελάκο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών Οινουσσών στον τομέα της Υγείας. Τονίστηκε η έλλειψη του μονίμου Ιατρού που ενώ η προκήρυξη για έναν/μία Ιατρό Γενικής Ιατρικής ετοιμάζεται να βγεί ξανά στον αέρα, και παρά τις προσπάθειες, από τον Δήμαρχο, προώθησης της προκηρύξεως στους απανταχού Έλληνες και Ευρωπαίους δυνητικά υποψήφιους για τη θέση, συνεχίζει να παραμένει κενή. 
Αναφορικώς με την θέση της νοσηλεύτριας στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών, η δόκιμη  νοσηλεύτρια πραγματοποιεί την υποχρεωτική πρακτική της εξάσκηση στο Σκυλίτσειο, για να είναι εις θέσιν να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους των Οινουσσών σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Εκ του Δήμου Οινουσσών
16/7/2010