Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια Β. Αιγαίου: έργα στον τομέα παιδείας στους Δήμους Χίου & Μαστιχοχωρίων

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: έργα στον τομέα παιδείας στους Δήμους Χίου & Μαστιχοχωρίων

6

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αποφάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου τα παρακάτω έργα:
1) Βελτίωση κτιριακών υποδομών στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.615.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου.
2) Προσθήκη και βελτίωση αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Χίου.
3) Αντισεισμικός έλεγχος και σχεδιασμός διδακτηρίων 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 975.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χίου.
4) Δημιουργία νέου διθέσιου Νηπιαγωγείου Δήμου Μαστιχοχωρίων, συνολικού προϋπολογισμού 872.245 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Θα ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή και η αναβάθμιση των συγκεκριμένων σχολικών κτιρίων για την πόλη της Χίου και το Δήμο Μαστιχοχωρίων, ενώ χρηματοδοτούμε και παρεμβάσεις για αντισεισμικό έλεγχο, με κύριο στόχο την αναβάθμιση των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προχωράμε με σταθερά και αποφασιστικά βήματα στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Οι συγκεκριμένες εντάξεις αποτελούν την πρώτη φάση ένταξης έργων στο τομέα της εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι αξιολόγησης και ένταξης έργων».