Αρχική Νέα Αθλητικά Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου: απολογισμός για την πανελλήνια συνάντηση σκαφών & ευχαριστίες

Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου: απολογισμός για την πανελλήνια συνάντηση σκαφών & ευχαριστίες

6


 Μετά το πέρας 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών Σκαφών που διαδραματίστηκε  στην Χίο στις 2,3 & 4 Ιουλίου 2010 και η οποία κατά γενική ομολογία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου θεωρεί υποχρέωση του να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους βοήθησαν με οποιαδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση της και στην επιτυχία αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.

Ο απολογισμός μας είναι ότι  διακόσια ογδόντα έξι  φουσκωτά σκάφη (υπολογίζοντας μόνο 14 από τα 86 του Ομίλου μας!) από Χανιά, Ηράκλειο, Λέρο, Σάμο, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Χαλκίδα, Αθήνα κατέκλισαν το λιμάνι της Χίου, μεταφέροντας μαζί τους πάνω από 1200 άτομα!!!


Η εκδήλωση αυτή πέρα από το φαντασμαγορικό της θέαμα ήταν κατά γενική ομολογία και μια βαθιά  οικονομική ανάσα για το νησί μας σε εποχές οικονομικής κρίσης. 


Πάντα υποστηρίζαμε ότι ο θαλασσινός τουρισμός – που στην Χίο είναι ανύπαρκτος – μπορεί να βοηθήσει οικονομικά το νησί μας, να το προβάλει τουριστικά και πολιτιστικά σε σημαντικό βαθμό με όφελος όχι μόνο βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο.


Οι προσπάθειες του ομίλου μας εστιάστηκαν στον ασφαλή και σίγουρο ελλιμενισμό των σκαφών μέσα στο λιμάνι μας, αλλά και την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της συνάντησης με την συμπαράσταση βεβαίως των αρμοδίων υπηρεσιών.


Κατ? αρχήν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη μας που μαζί με τις συζύγους  και τα παιδιά τους  δούλεψαν πολύ σκληρά όλες αυτές τις μέρες αφήνοντας κατά μέρος τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, και τις οικογένειες τους.


Επίσης σε κάποιους ανθρώπους της θάλασσας που παρ? ότι δεν ήταν μέλη μας, συμπαραστάθηκαν στον Όμιλο μας σε όλη την διάρκεια της Συνάντησης. 


Πραγματικά σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια!


Ευχαριστούμε την Βουλευτή Χίου Κα Ελπίδα Τσουρή που μας τίμησε όχι μόνο με την παρουσία της αλλά και με τα έργα της.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που μαζί με όλο του το προσωπικό και κάτω από τις διαταγές του Λιμενάρχη Χίου Κου Σκανδάλη μας βοήθησε να φέρουμε εις πέρας όλες τις εκδηλώσεις της συνάντησης μας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.


Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια του στην  προγραμματισμένη μας  αποστολή στο ακριτικό και πολύ νευραλγικό φυλάκιο της «Παναγιάς», μεταφέροντας δώρα αλλά και ηθική συμπαράσταση στους ακρίτες στρατιώτες. (Το φυλάκιο της «Παναγιάς», είναι ένα προκεχωρημένο Ελληνικό φυλάκιο, στο πιο νευραλγικό ίσως σημείο του Αιγαίου, απέναντι απ’ τον κόλπο της Σμύρνης, με μια χούφτα αποφασισμένους και υπερήφανος φαντάρους να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα σε κάθε τι που πλησιάζει τον Ελληνικό θαλάσσιο ή εναέριο χώρο απ’ τις Μικρασιατικές ακτές, πλέοντας ή πετώντας.)


Ο Κος Σκανδάλης  ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα της ασφαλούς ναυσιπλοΐας αποφάσισε να μας συνοδεύσει περιπολικό του Λιμενικού του οποίου μάλιστα η συνοδεία ήταν καταλυτική ειδικά την στιγμή που ο κυβερνήτης του ήταν ντόπιος (από τις Οινούσσες) και γνώριζε καλύτερα από τον καθένα μας αυτά τα νερά γιατί όπως όλοι ξέρουμε η πρόσβαση στο φυλάκιο είναι δύσκολη γιατί το «πέρασμα» ανάμεσα από τα νησιά Παναγιά και Βάτο λόγω των αβαθών είναι επικίνδυνη ειδικά όταν ο αριθμός των σκαφών που ήρθαν ξεπερνούσε τα εκατό!!!


Το Λιμεναρχείο Χίου ήταν αρωγός σε όλη την προσπάθεια μας, τήρησε με απόλυτο επαγγελματισμό την επιτήρηση του για την ασφάλεια την δική μας, των καλεσμένων μας αλλά και όλου του Λιμανιού γενικά.


 Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στο Λιμενικό Ταμείο Χίου και τον προϊστάμενο του Κο Σταμάτη Κάρμαντζη – που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν στον Όμιλο μας, αλλά και στην Πανελλήνια Συνάντηση – για την ηθική, υλική αλλά και οικονομική του στήριξη. του 


 Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και την συμπαράσταση τους:


Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & δικτύων και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολίτικης που έφεραν υπό την αιγίδα τους την διοργάνωση, Την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, ΝΑΟΧ, ΝΑΣΧ, ΕΥΟΔΟΣ, ΠΣΕΑ, τον Δήμο Χίου, ΔΟΝΑ, ΔΕΥΑΧ, ΔΗΚΕΧ, ΔΕΗ, Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, την Δημοτική Υπηρεσία Τουρισμού, τον Δήμο Ομηρούπολης, τον Δήμο Οινουσσών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, το Λιμενικό Ταμείο Χίου, την 96 ΑΔΤΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Χίου, και την Ομοσπονδία. Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Χίου.


 Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που μας βοήθησαν οικονομικά γιατί χωρίς αυτήν την πολύτιμη οικονομική βοήθεια τους δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την πολύ δύσκολη ανάθεση.


Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναφερθούν ονομαστικά σε επόμενο Δελτίο Τύπου.


 Το δ.σ. του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Χίου