Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Στήριξη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Στήριξη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα

14

 «Εξοντωτικές ποινές» για να προστατευτούν οι δυνάμεις καταστολής


Ο ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου, με αφορμή την καταδίκη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα σε αποζημίωση ύψους 185.000 € από το Εφετείο Αιγαίου, μετά από πρωτόδικη μήνυση ανδρών του Λιμενικού Σώματος, έκανε το παρακάτω σχόλιο :
«Οι  κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη προσπάθεια τους να περάσουν με κάθε τρόπο τη πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν στο λαό, οδηγούνται όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και στην καταστολή. Στη κατεύθυνση αυτή χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα), ουσιαστικά χωρίς μέτρο και δίνοντας τους στη πράξη δικαιώματα αυθαίρετης συμπεριφοράς σε κάθε πολίτη, που τολμά να διαμαρτύρεται και να ζητά το σεβασμό των δικαιωμάτων του. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι τελευταίες συχνές και στη Λέσβο απόπειρες ποινικοποίησης των διαμαρτυριών των  πολιτών, κάθε φορά που οι δυνάμεις καταστολής υπερβαίνουν τα όρια του νόμου. Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά ως όφειλε εκ του επαγγέλματος του, αναπαρήγαγε στο τύπο καταγγελία πολίτη, όπως μάλιστα αυτή περιγραφόταν στο δικόγραφο της μηνύσεως του. Μάλιστα το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά του καταγγέλλοντος πολίτη, αποδεχόμενο ως αληθείς τις καταγγελίες του! 
Η βιομηχανία αγωγών ένστολων «προστατών του πολίτη» κατά πολιτών που διαμαρτύρονται και οι δεκάδες Ε.Δ.Ε. που γίνονται και είτε μένουν στα συρτάρια, είτε βγάζουν «λάδι» υποθέσεις «τύπου ζαρτινιέρας», αποδεικνύουν, πως πίσω απ’ όλα αυτά, υπάρχει η ανοχή και η κάλυψη απ’ τη μεριά των κυβερνήσεων, είτε αυτή είναι της ΝΔ, είτε τώρα του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα μέσω της δίωξης γίνεται μια προσπάθεια περιορισμού και φίμωσης της αρθρογραφίας στο τύπο και γενικότερα στα ΜΜΕ, με απόκρυψη γεγονότων και ειδήσεων που ενοχλούν το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, με μια «ιδιότυπη λογοκρισία».
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει άμεσα να πάρει θέση στην υπόθεση του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα όπως ζητά και η Ένωση Συντακτών στην οποία ανήκει ο εν λόγω δημοσιογράφος και να ζητήσει από τους υφισταμένους του την άμεση απόσυρση της αγωγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ζητά απ’ τους πολίτες να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους επιχειρούμενους εκφοβισμούς και με τους αγώνες τους  ν’ αλλάξουν τη πορεία της χώρας μας, βγάζοντας την από το βαθύ «τούνελ» του Δ.Ν.Τ. και της επιτήρησης
                                                                        Μυτιλήνη 20.7.2010
                                                       Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου 

       Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου
              http://www.istoselides.gr/syriza


Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λέσβου.
http://www.istoselides.gr/syriza, e-mail: syriza@istoselides.gr