Αρχική Νέα Τοπικά “Λαϊκή συσπείρωση- Αγωνιστική Πρωτοβουλία” με υποψήφιο Δήμαρχο το Μ. Σκούφαλο

“Λαϊκή συσπείρωση- Αγωνιστική Πρωτοβουλία” με υποψήφιο Δήμαρχο το Μ. Σκούφαλο

24

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ ολομέλεια της συντονιστικής επιτροπής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πρόσφατη συνεδρίασή της στις 23-7-2010 αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Με δεδομένη την βάσανο της σκέψης για ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό χτύπημα στο δικομματισμό και στα «ανεξάρτητα» δεκανίκια του, των επαφών και συσκέψεων των συμμάχων, φίλων και  οπαδών της παράταξης, κατέληξε στο να παντρέψει διαλεκτικά το αγωνιστικό  μέλλον με τη γονιμότητα του παρελθόντος γι αυτό και το όνομα της παράταξης με το οποίο θα δώσει την εκλογική μάχη θα είναι «Λαϊκή Συσπείρωση- Αγωνιστική Πρωτοβουλία».
   Το πρώτο μέρος του ονόματος αποκρυσταλλώνει τη συγχώνευση των αγωνιστικών μας παραδόσεων και παρατάξεων σε επίπεδο του νέου δήμου, ώστε σαν μια γροθιά  και σε αντιστοίχιση με το πανελλαδικό αίσθημα να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σε συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ , επιχειρούν τη σημερινή μας εξόντωση και μέσω του Καλλικράτη και των όσων προβλέπει.
   Το δεύτερο σηματοδοτεί το δείγμα γραφής  μιας προσπάθειας που απελευθέρωσε λαϊκές δυνάμεις και άφησε ένα συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα ως πρόκληση για να επαναληφθεί.
   Και τα δύο συνθετικά πλέον μέρη της παράταξης, αποτελούν το γερό αποκούμπι των ανθρώπων του μόχθου , των ανθρώπων που υποφέρουν από τη σημερινή αναλγησία των κυβερνώντων και της τρόικας, οι οποίοι πρέπει να κάμουν την οργή τους ψήφο, ώστε να απαντήσουν καταλυτικά στα σημερινά δεινά,  οι οποίοι καλούνται να πλαισιώσουν την παράταξη-ανεξάρτητα το πού ανήκαν στο παρελθόν- και με βάση τις αρχές της χωρίς εκπτώσεις, να δώσουν τη νικηφόρα μάχη.
2. Οριστικοποιήθηκαν οι διακηρυκτικές της αρχές που αποτελούν την  πυξίδα πλεύσης της παράταξης  και θα δημοσιευτούν, ώστε να γίνουν γνωστές στους δημότες μας.
3. Η ολομέλεια κατέληξε να προτείνει σε ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης στις 2 Αυγούστου στην αίθουσα Νομαρχιακού συμβουλίου στις 7 μμ για υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Χίου, τον μέχρι τώρα επικεφαλή της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» και δημοτικό σύμβουλο Ομηρούπολης ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ.

ΧΙΟΣ 24-7-2010