Αρχική Ομογένεια Επίσκεψη Προέδρου της Ο.Χ.Σ.Α. και Προέδρου Δαφνουσίων Αττικής στο Νομάρχη Χίου

Επίσκεψη Προέδρου της Ο.Χ.Σ.Α. και Προέδρου Δαφνουσίων Αττικής στο Νομάρχη Χίου

8


Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρη Κοκκινάκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δαφνουσίων Αττικής και μέλος της Ο.Χ.Σ.Α. Ευάγγελο Μέλη υποδέχθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, στο Γραφείο του ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.


Ο κ. Λαμπρινούδης ενδιαφέρθηκε για τη δράση που αναπτύσσει η Ο.Χ.Σ.Α. και τα Χιακά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, τονίζοντας τον αξιόλογο ρόλο τους.


Ο πρόεδρος της Ο.Χ.Σ.Α. κ. Κοκκινάκης ενημέρωσε το Νομάρχη για τα θέματα των Χίων της Αττικής. Επίσης τον ενημέρωσε για την επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Ανθολόγιο Σφαγής – Μια άλλη ιστορία» στη μνήμη των σφαγιασθέντων Χιωτών που ανέβηκε πρόσφατα από την Ο.Χ.Σ.Α. και συζήτησαν για την προοπτική να παρουσιαστεί και στη Χίο.


Τέλος, ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση είναι η καθιέρωση με Προεδρικό Διάταγμα της δεύτερης Κυριακής μετά το Πάσχα ως ημέρας δημόσιας εορτής για το νομό της Χίου, προς τιμήν των θυμάτων της Σφαγής της Χίου το 1822.

Τόσο ο Νομάρχης όσο και ο κ. Κοκκινάκης συζήτησαν συνεργασία για την ανάδειξη της ημέρας αυτής ως ημέρας μνήμης των θυμάτων της σφαγής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας.

Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων Ν.Α. Χίου