Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Γιάννη Χαλλιορή για υποψηφιότητα της Νέας Αντίληψης στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Δήλωση Γιάννη Χαλλιορή για υποψηφιότητα της Νέας Αντίληψης στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

5

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, φίλες και φίλοι,


 

Η βαθιά κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας, διαμορφώνει την πραγματικότητα με όρους σκληρούς, άδικους και απάνθρωπους. Σε συνθήκες Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η εθνική κυριαρχία περιορίζεται, ο εξωτερικός δανεισμός γίνεται εθνικό όραμα και λογικές μονόδρομου και Μνημονίου αναπτύσσονται. Όλα αυτά χρειάζεται να απαντηθούν κατάλληλα.
Το κοινό περί δικαίου αίσθημα και η λογική απαιτούν να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους συνέβαλαν να βλέπουμε κόπους, μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές κατακτήσεις ετών, να απαξιώνονται και να κατεδαφίζονται.
Κάθε μέρα που περνά – ολοένα και περισσότερο – βυθιζόμαστε στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την ανέχεια. Κάθε μέρα που περνά 365 νέοι άνεργοι καταγράφονται και δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν.
Κι όμως κανείς δε νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τα εγκλήματα, τα σκάνδαλα, τις μίζες ή τις «χορηγίες». Κανείς δε νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τη διαφθορά, την αυθαιρεσία, τη συναλλαγή στο δημόσιο βίο.
Αντίθετα – χωρίς ίχνος ντροπής – πολιτικάντηδες του χτες  εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα, λες και δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ευθύνονται για τίποτα. Είναι αυτοί που  επιδιώκουν να μας λυτρώσουν από τα δεινά που μας επέβαλαν!
Θέλουν άραγε να πιστέψουμε πως σε τοπικό επίπεδο πήγαν όλα καλά; Στη Χίο δεν χάθηκαν πόροι σε έργα μικροπολιτικής, σε άστοχα έργα, σε ύποπτες προσλήψεις, αναθέσεις ή προμήθειες;


Φίλες και φίλοι,


Σε λίγους μήνες, με την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, γυρίζουμε σελίδα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Τα πράγματα  δεν πρόκειται να γίνουν, ως δια μαγείας, ούτε καλύτερα, ούτε ευκολότερα.
Το βέβαιο – όμως – είναι ότι για τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, χρειάζονται πειστικές απαντήσεις, νέο ήθος, νέο αίμα. Ας μην στρογγυλεύομε  τα  λόγια μας. Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου δε θα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο χρώματα, ούτε καν ανάμεσα σε δυο πρόσωπα.
Τελικά, αυτή τη φορά, θα συγκρουστούν δυο διαφορετικές αντιλήψεις, δυο διαφορετικοί κόσμοι.
Ο ένας, αυτός που δύει. Ο κόσμος που γαλουχήθηκε και συντηρήθηκε από το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, αντιγράφοντας τους κανόνες και τη λογική του. Είναι ο κόσμος που χρεοκόπησε, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία.
Υπάρχει όμως και ο άλλος κόσμος, αυτός που ανατέλλει. Ο κόσμος της ευθύνης, των αξιών και των αξίων.


Σ’ αυτή τη μάχη των δημοτικών εκλογών, σε αυτή τη σύγκρουση των δυο διαφορετικών κόσμων, η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θα είναι παρούσα για να εκφράσει – με τη διεύρυνση και τις συμμαχίες της – το νέο, το ικανό, το οραματικό.
Φίλες και φίλοι,
Όταν, πριν από τεσσεράμισι χρόνια δημιουργήσαμε τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ – για να προβάλλει την υγιή διάσταση της πολιτικής – κάποιοι μας είπαν ονειροπόλους, κάποιοι γραφικούς.
Σήμερα είναι τα ίδια τα γεγονότα που δικαιώνουν τις επιλογές μας.
Αν τότε – το 2006 – η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ – με βάση το εκλογικό ποσοστό του 24% που μας εμπιστευτήκατε – ήταν πανελλαδική πρωτοπορία, τώρα είναι χρέος, είναι ανάγκη κοινωνική.
Είμαι σίγουρος πως μαζί θα την κάνουμε ελπίδα για τον τόπο!
Με αυτές τις σκέψεις καταθέτω στην κρίση όλων σας την υποψηφιότητά μου, για τη θέση του Δημάρχου της Χίου και σας καλώ να δουλέψουμε μαζί, για τη Χίο της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Ανάπτυξης.
Τώρα – περισσότερο από ποτέ – ο τόπος μας, για να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία, την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και τον παλαιοκομματισμό, χρειάζεται την ορμή, την ανιδιοτέλεια, την οραματική ματιά, την ποιότητα και το αποτέλεσμα.