Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: διαδήλωση διαμαρτυρίας την ώρα των εγκαινίων της έκθεσης Αγροτουρισμού

ΠΑΜΕ: διαδήλωση διαμαρτυρίας την ώρα των εγκαινίων της έκθεσης Αγροτουρισμού

7

                                                                                             ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ 
ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 7:00 Μ.Μ.                                                                            ΣΤΗΝ ΠΛΑΤEΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

   ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ  ΔΝΤ ΤΗΣ ΕΕ


             Με περίσσια υποκρισία και θράσος η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου προσκάλεσε στα εγκαίνια του αγροτουρισμού, την υπουργό αγροτικής ανάπτυξης την κ. Μπατζελή.


            Σε μιά περίοδο που ο εργαζόμενος Λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την άγρια και βάρβαρη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο υλοποιώντας τις επιταγές  του μεγάλου κεφαλαίου  του ΔΝΤ και της ΕΕ επέβαλε το μνημόνιο, οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους- εν όψει και των εκλογών του Νοέμβρη για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές- ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε φιέστες εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής τους..


            Το πολιτικό προσωπικό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών με δεκάρικους λόγους τους θα προσπαθήσουν να  εξαφανίσουν:


Ότι ψήφισαν το αντεργατικό μνημόνιο στη Βουλή, που μας οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα


Ότι ψήφισαν να μειωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί,  και να παγώσουν τα μεροκάματα


Ότι κατήργησαν τον 13ο και 14ο μισθό.


Ότι  αύξησαν δυο φορές το ΦΠΑ στο 23%, αύξησαν τους φόρους στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα τσιγάρα και στέλνουν το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι καθημερινά στη Χίο για να ελέγξει τις φθίνουσες ντόπιες οικογενειακές επιχειρήσεις


Ότι βάζουν στο γύψο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις


Ότι καταργούν τη σύνταξη με το επίδομα των 360€, και αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια και την πλήρη σύνταξη στα 40 χρόνια δουλειάς.


Ότι επιβάλουν την  δήθεν ισοτιμία ανδρών και γυναικών στέλνοντας τις εργαζόμενες γυναίκες να δουλέψουν μέχρι και 17 χρόνια επιπλέον


Ότι μετατρέπουν το νοσοκομείο  του Νησιού σε ιδιωτική κλινική, που οι ασθενείς θα πληρώνουν μέχρι και τη μεταφορά τους με το ασθενοφόρο


Ότι αυξάνουν το κόστος των  τελών σε  ΟΤΕ, ΔΕΗ  κλπ.


Ότι η επίσημη ανεργία  έφτασε στο 1.000.000 ανέργους.


Ότι οδηγούν στο κλείσιμο δεκάδες μικρομάγαζα, με την αύξηση της φορολογίας, τη πτώση του τζίρου στην αγορά και τη λαιμητόμο της τοκογλυφίας των τραπεζών πάνω από τα κεφάλια τους.


Ότι μείωσαν τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου από το 25% στο 20% κι ετοιμάζονται να τους δώσουν μέσα απο το ΕΣΠΑ  και τον ΟΑΕΔ 2,9 δις  €   για να σωθεί η καπιταλιστική οικονομία τους.


Ότι μείωσαν τον αγροτικό πληθυσμό και υποβάθμισαν τα αγροτικά προϊόντα


       Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα στο μίζερο μαύρο μεσαιωνικό ντεκόρ του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν .


      Αρνούμαστε να υποταχτούμε στις επιλογές της πλουτοκρατίας, γιατί αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα που θα στηρίζεται στο τίμιο ιδρώτα του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου και του αγρότη που θα αναπτύσσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο. 


      Αρνούμαστε να γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι του 21ου αιώνα γιατί είμαστε οι δημιουργοί του κοινωνικού πλούτου, τον οποίο θέλουμε να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας.


      ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥΣ


 Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχος, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες κάθε σκεπτόμενο πολίτη, μαζικό συνδικαλιστικό κοινωνικό φορέα να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική πρόκληση.


                                                                                                         ΧΙΟΣ 27/7/2010