Αρχική Νέα Τοπικά Παρασκευή 30 Ιουλίου: Έναρξη 6ης Γιορτής Αγροτουρισμού- συνέντευξη τύπου

Παρασκευή 30 Ιουλίου: Έναρξη 6ης Γιορτής Αγροτουρισμού- συνέντευξη τύπου

6


Με 68 περίπτερα και 100 περίπου εκθέτες ανοίγει την Παρασκευή 30 Ιουλίου τις πύλες της η 6η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου στο Δημοτικό Κήπο Χίου.


Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 28/7/2010, παρουσία της Αντινομάρχη Λίτσας Λύκου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Στέλιου Καμπούρη και της προϊσταμένης του Τμήματος Τουρισμού Ν.Α. Χίου Έφης Λυπαρή, δόθηκαν οι λεπτομέρειες των συμμετοχών αλλά και του πλούσιου προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής Γιορτής, που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2010.


Η αντινομάρχης κυρία Λύκου τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή στη φετινή έκθεση. Μάλιστα, φέτος η 6η Γιορτή Αγροτουρισμού τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο την ενέταξε στο πρόγραμμά του «Γιορτές Ελληνικής Γης» ως Γιορτή Αγροτουρισμού και Μαστίχας. Δήλωσε επίσης ότι παρά τις αλλαγές που προοιωνίζονται ενόψει της εφαρμογής του νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση, είμαστε σίγουροι ότι η Γιορτή Αγροτουρισμού θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.


Στη συνέχεια η κ. Έφη Λυπαρή αναφέρθηκε στις συμμετοχές στην έκθεση, οι οποίες είναι πολλές και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις: Σερρών, Λέσβου, Ιωαννίνων, Φλώρινας, Καστοριάς, και η υπερνομαρχία Ροδόπης – Έβρου. Επίσης, παρουσίασε το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, χαρακτηρίζοντάς το πολύπλευρο και τονίζοντας ότι κάθε μέρα υπάρχουν δράσεις και εργαστήρια για τα παιδιά, ομιλίες και παρουσιάσεις, κλείνοντας με μία συναυλία.


Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Ν.Α. Χίου κ. Στέλιος Καμπούρης στην παρέμβασή του τόνισε τη σημασία του γεγονότος ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με δική του πρωτοβουλία ενέταξε τη Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου στο Δίκτυο των Γιορτών Ελληνικής Γης. «Το γεγονός αυτό αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη καταξίωση και επιβράβευση για το θεσμό», δήλωσε ο κ. Καμπούρης. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι παρά τις εξελίξεις στο τοπίο της Τ.Α.  η Γιορτή Αγροτουρισμού θα συνεχίσει να υπάρχει. Αποτελεί ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί και αποδεικνύει τις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης να παράγει πολιτισμό ακόμη και μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον όπως το σημερινό.


Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κάλεσαν όλους τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της Χίου να συμμετέχουν στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Γιορτής, που θα πλημμυρίσει τις επόμενες ημέρες την καρδιά της πόλης.


* Τα εγκαίνια της 6ης Γιορτής Αγροτουρισμού θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Ιουλίου και ώρα 20:00 από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή.Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων Ν.Α. Χίου