Αρχική Νέα Τοπικά Φράγμα Κόρης Γεφύρι, περιμένοντας την υπουργό…

Φράγμα Κόρης Γεφύρι, περιμένοντας την υπουργό…

8

 


Με πολλές επιφυλάξεις και έντονο σκεπτικισμό υποδέχθηκαν την είδηση για την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαλύσει τη σύμβαση με την εταιρεία «Όμηρος» του Στ. Βίου και να επαναπροκυρήξει το έργο της κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι οι φορείς που συνεδρίασαν το βράδυ της Τρίτης (27/7) στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Αυτό σημειώνει στο φύλλο της Πέμπτης η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ σημειώνοντας ότι αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης και την επιλογή των επόμενων κινήσεων που θα κάνουν, με στόχο να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το έργο.

Στην ουσία έτσι αναμένεται ο σημερινός ερχομός της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κ. Μπατζελή μήπως και δοθεί επιτέλους λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να τελειώσει κάποτε το έργο που από το 1935 ονειρεύεται η Χίος…

Η υπουργός αναμένεται να έχει και νεώτερη ενημέρωση με τις θέσεις των φορέων για το θέμα, μέσω της κατάθεσης υπομνήματος που αποφάσισε να καταθέσει η επιτροπή του δήμου Χίου μετά τη συνεδρίασή της.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στην ΠΑΤΡΙΔΑ TV, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Γιάννης Μουρούνας σημείωσε «όλοι έχουμε πειστεί για την αναγκαιότητα αυτού του έργου και αποτελεί  κοινή απαίτηση η ολοκλήρωση του», και χαρακτηρίζοντας “ευχάριστη εξέλιξη” την επαναδημοπράτηση του (υπολοίπου) έργου.