Αρχική Green Life Διαδρομές Προβολή στην Τσεχία, μέσω φιλοξενίας δημοσιογράφων

Προβολή στην Τσεχία, μέσω φιλοξενίας δημοσιογράφων

15

    Στη Χίο φιλοξενήθηκαν οι Τσέχοι Δημοσιογράφοι Marketa Foktova και Michael Fokt από 13-23 Ιουλίου 2010 προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό και φωτογραφίες για τη συγγραφή πολυσέλιδου άρθρου για τα νησιά μας που θα δημοσιευθεί στο γνωστό τσέχικο περιοδικό «Lide a Zeme».
     Οι Δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Χίο μετά από συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου με την Ελληνική Πρεσβεία της Πράγας.
     Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, με την επιμέλεια της Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κας Λίτσας Λύκου, σε συνεργασία με την IONIA TOURISTIKI του κ. Θόδωρο Μιχαλάκη, και την υποστήριξη των κ.κ Δημάρχων Αμανής, Καρδαμύλων και Ψαρών οργάνωσε το πρόγραμμά τους, το οποίο περιλάμβανε επισκέψεις και θεματολογία που αφορούσε τη μαστίχα και τον Εναλλακτικό – Θεματικό Τουρισμό (θρησκευτικό, περιπατικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό – οινοποιεία,  αρχιτεκτονικό, ιστορικό).
     Ειδικότερα, στο Δήμο Αμανής έγινε περιήγηση στα χωριά Βολισσος, Αμανή, Χάλανδρα, Κέραμο, Αγιάσματα και επισκέψεις στη Βιοτεχνία κεριών «Φλόγα», στο Σαματοποιείο του κ. Θωμά Τσολάκη, στον «Αριούσιο Α.Ε» και στη Μονή Μουνδών. Παράλληλα  επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, το Σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος, τα Ιαματικά Λουτρά κ.α..
     Ξεναγήθηκαν επίσης στα χωριά του Δήμου Καρδαμύλων, στην Πόλη της Χίου, στον Κάμπο, στο εργοστάσιο επεξεργασίας μαστίχας της Ε.Μ.Χ, στο «CITRUS MUSEUM», στα Μαστιχοχώρια, στα Μεστά, στο Πυργί, την Νέα Μονή, τον Ανάβατο, τα Αυγώνυμα και επισκέφθηκαν τα Ψαρά.
        
     Η φιλοξενία τους ήταν ευγενική προσφορά από τα καταλύματα «Volissos Holiday Homes» στη Βολισσό και τα «Σπήλια» στα Καρδάμυλα,
ενώ το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συνδρομή των κ.κ Τσαυλοπούλου – Μαϊστράλη Καλλιόπης, Κυριακής Χατζαντωνάκη και της «IONIA TOURISTIKI», με την πολύτιμη βοήθεια των κ.κ Μαϊστράλη Αντιγόνης, Τσιαδή, Λεωνή Χρήστου, Τριπολίτη, Διομήδη Τζιώτη, Θωμά Καραμουσλή, Λεμονιάς Μυωτέρη, Νικολάου Παπαζή, Μαρίας Τσουκαλαδέλη, Ευγενίας Μαρτάκη, Κωνσταντίνας Ποδιά, Ιάσονα Ψωμαδάκη, Απόστολου Φωτεινού και Γεώργιου Ψαρρού.
     Η διάθεση των αυτοκινήτων ήταν ευγενική προσφορά της «HERTZ» και του κ. Σωτηράκη Γεώργιου, ενώ τα εστιατόρια «Ταβέρνα Ακρογιάλι» στη περιοχή Λήμνο, «Μαγειριά της Κυρά Ρήνης» στη περιοχή Κηπουριές, «Θάλασσες» στη παραλία Μαρμάρου, του Νικολάου Δοντά στην πηγή Ναγού, «Γεραγίδες» στην πλατεία Άνω Καρδαμύλων και του Γεώργιου Καφαντάρη στην παραλία Μαρμάρου προσέφεραν ευγενώς τα γεύματα των δημοσιογράφων.
     Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α Χίου.


Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α. Χίου