Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α. Χίου: καταγγέλει συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α. Χίου: καταγγέλει συμβάσεις ορισμένου χρόνου

6

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α. Χίου με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών 40 θέσεων ορισμένου χρόνου και συμβάσεων έργου στη Ν.Α. Χίου καταγγέλλει την υποκρισία και τη διγλωσσία της κυβέρνησης, η οποία από τη μία μεριά με την εφαρμογή του σαρωτικού νόμου Καλλικράτης εξήγγειλε την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και από την άλλη, πέντε μήνες πριν από την κατάργηση του φορέα και τρεις μήνες πριν τις εκλογές της Τ.Α., εγκρίνει 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 12μηνες συμβάσεις έργου για έναν φορέα που δεν θα υφίσταται πλέον!


Η συγκεκριμένη επιλογή βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη. Αποδεικνύει περίτρανα ότι παρά τις εξαγγελίες και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις περί μεταρρυθμίσεων, εκσυγχρονισμού και αποτελεσματικότητας  στη δημόσια διοίκηση, τίποτα δεν αλλάζει. Τα  ίδια λάθη του παρελθόντος  επαναλαμβάνονται.
Για ποιον άλλο λόγο εγκρίνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παρά μόνο για να βρεθούν υποψήφιοι συμβασιούχοι σε ψηφοθηρική ομηρεία λίγους μήνες πριν τις εκλογές; Ποια αντίληψη χρηστής διοίκησης υπαγορεύει την έγκριση συμβάσεων σε έναν φορέα που καταργείται;
Μέσα στις συνθήκες οικονομικής κρίσης, για την οποία κατηγορήθηκαν επανειλημμένα οι δήθεν υπερβολικά πολλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα – οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της περιβόητης απογραφής ανέρχονται σε 750.000 (και επί τη ευκαιρία πώς υπολόγιζαν 1,5 εκατομμύρια πριν;), πώς δικαιολογείται η σπατάλη σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου;
Είναι δε πολύ πιθανόν  οι νέοι όμηροι στο τέλος να μην προσληφθούν  αφού η γενικότερη «φιλοσοφία»  της συγκυβερνούσας «τρόικας» είναι ο περιορισμός και όχι  η διεύρυνση  του Δημόσιου τομέα
Όταν περικόπηκαν  μισθοί και συντάξεις, όταν στους υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους των Ν.Α. κρέμεται η απειλή απολύσεων ενόψει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,  όταν οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι δεν γνωρίζουν  αν θα παραμείνουν  ή θα μετακινηθούν μακριά από τις οικογενειακές εστίες τους , όταν δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη στο θέμα των οργανισμών των νέων ΟΤΑ , και δεν είναι γνωστές οι ανάγκες σε προσωπικό, (άραγε που θα τοποθετηθούν οι νεοπροσληφθέντες;) , όταν το μέλλον προβάλλει ζοφερό, αυτή η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  τις μικρο-πολιτικές του ρουσφετιού και της συναλλαγής, που ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος τους, και που σήμερα αναβιώνουν με τέτοιες  τακτικές και εξαγγελίες και τις οποίες  πληρώνουμε σήμερα όλοι εμείς οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι  και κύρια οι άνεργοι  νέοι  προς τους οποίους  απευθύνονται αυτές οι προκηρύξεις και υποθηκεύουν τις ζωές τους  και το μέλλον τους  στην ανασφάλεια και  στην αβεβαιότητα.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα.
2. Να προηγηθούν οργανισμοί  για τους νέους δήμους και περιφέρειες που προκύπτουν από τον Καλλικράτη, με βάση της ανάγκες κάθε τόπου και ιδιαίτερα για τους νησιωτικούς δήμους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και τις ανάγκες των κατοίκων.
3. Να αξιοποιηθεί το αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό της Ν.Α. και Δήμων προς όφελος του πολίτη και του τόπου
4. Να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις και ανάγκες με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσα από διαφανείς διαδικασίες (διαγωνισμοί ΑΣΕΠ).


Όχι άλλη κοροϊδία προς τους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους και τους πολίτες!


Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η Πρόεδρος        Ο Γεν. ΓραμματέαςΚλ. Κωστάλα       Γεωργ. Δαμίγος