Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ολοι στο πλευρό των φορτηγατζήδων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ολοι στο πλευρό των φορτηγατζήδων

10

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει  με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο βήμα κυβερνητικού αυταρχισμού, την πολιτική επιστράτευση των οδηγών φορτηγών ΔΧ. Μαζί με την χουντική “τροποποίηση Λοβέρδου” για την κατάργηση των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ  αποτελούν τα δύο τελευταία παραδείγματα του ατέλειωτου κυβερνητικού κατήφορου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας πραξικοπηματικά κάθε προεκλογική αλλά και συνταγματική δέσμευση, δεν έχει φαίνεται άλλο μέσο πέρα από την ωμή κυβερνητική και κρατική βία για να περάσει την κοινά συμφωνημένη με την τρόικα, βάρβαρη αντιλαική πολιτική της. Η κυβέρνηση διολισθαίνει στον επικίνδυνο κατήφορο του ολοκληρωτισμού καθώς πλέον ονοματίζει  κάθε αύξηση, κάθε αγώνα ή κινητοποίηση σαν “αντεθνική”,  ταυτίζοντας  το “έθνος” με τα συμφέροντα των ελλήνων και ξένων δανειστών και τραπεζιτών που με τόσο τυφλό φανατισμό εκπροσωπεί.


 Η λεγόμενη απελευθέρωση των “κλειστών επαγγελμάτων’ θα αποτελέσει ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας για τις πολυεθνικές, θα σημάνει συντριβή των “παλιών’ παραδοσιακών, ελευθέρων επαγγελματιών, μεσαίων στρωμάτων σε όφελος του μεγάλου και του πολυεθνικού κεφαλαίου που πρόκειται να κατακλείσει τις μεταφορές, το φάρμακο, το “μελετητικό’ έργο και γενικά όλα αυτούς τους τομείς που ονομάζονται “κλειστά επαγγέλματα”. Η “απορρύθμιση” των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση της ζούγκλας του ανταγωνισμού, η εκχώρηση όλων αυτών των δραστηριοτήτων στο μεγάλο και πολυεθνικό κεφάλαιο θα οδηγήσει όχι μόνο στην κατάρρευση των αμοιβών και του επιπέδου ζωής των ελευθέρων επαγγελματιών και των μισθωτών των αντίστοιχων κλάδων, αλλά και σε νέα βάρη στην κοινωνική πλειοψηφία από την εκτίναξη της ακρίβειας με τις νέες μονοπωλιακές τιμές που θα επιβληθούν και από τις “αλυσίδες” που σύντομα θα ελέγξουν την  αγορά.


 Οι τομείς αυτοί πρέπει τελικά να αποτελέσουν κοινωνικοποιημένους τομείς της οικονομίας, με την σύμφωνη, εθελοντική συγχώνευση σε συνεταιριστικές και άλλες μορφές συλλογικής συγκρότησης των ανθρώπων που εργάζονται στους συγκεκριμένους κλάδους. Ταυτόχρονα πρέπει σήμερα να ανατραπεί η βαρβαρότητα της απελευθέρωσης, να διαφυλαχτεί το δικαίωμά τους στην δουλειά και την επιβίωση.


 Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !