Αρχική Μαστίχα Τα εγκαίνια της Μαστίχας, συμβολή στη νέα πολιτική στον τομέα των τροφίμων

Τα εγκαίνια της Μαστίχας, συμβολή στη νέα πολιτική στον τομέα των τροφίμων

16

 Τα εγκαίνια της Μαστίχας
«Νέα οικονομική πολιτική στον τομέα των τροφίμων θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση και η μαστίχα συμβάλει».


 


 Αυτό τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, χθες, στα εγκαίνια του εργοστασίου ζαχαρωδών προϊόντων της θυγατρικής εταιρείας της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και στη «Γιορτή Αγροτουρισμού & Μαστίχας». «Τα προϊόντα της ελληνικής γης θα πρέπει να σηματοδοτήσουν την καινούργια εποχή ανάπτυξης του υπουργείου μας. Προσπαθούμε να περάσουμε μια δικτύωση των παραδοσιακών προϊόντων, της ελληνικής γης. Θα στηρίξουμε την προώθηση, τη μεταποίηση και τη δικτύωση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε.


 

 Η υπουργός δεσμεύτηκε εξάλλου ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού θα προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση του έργου του Μουσείου Μαστίχας (σχετική μελέτη έχει γίνει από το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς).


 

Σε σύσκεψη στη Νομαρχία Χίου, με τοπικούς φορείς, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν στην επαναδημοπράτηση του φράγματος Κόρης Γεφύρι, κοντά στην πόλη της Χίου, το οποίο στην ουσία έχει σταματήσει, αφού υπάρχουν διαφωνίες με την ανάδοχο εταιρεία στο θέμα υπολογισμού εργασιών στο πλαίσιο της αρχικής μελέτης.

 


Ακόμα, η υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με τη συνάδελφό της υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το θέμα του καθεστώτος των περιβολιών εσπεριδοειδών στον ιστορικά διατηρητέο οικισμό του Κάμπου με τα σημαντικά αρχοντικά, που κινδυνεύει να ξεπουληθεί. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αντέξουν την υψηλή φορολόγηση των περιβολιών μέσω του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), για μια γη που ενώ είναι αγροτική το Δημόσιο τη φορολογεί ως αστική.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΥΛΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 2/8/2010