Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ανακοίνωση για την επίσκεψη Μπατζελή- στήριξη ψαράδων βιντζότρατας

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ανακοίνωση για την επίσκεψη Μπατζελή- στήριξη ψαράδων βιντζότρατας

9

 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Ήλθε είδε και απήλθε η υπουργός Ανάπτυξης κ. Μπαντζελή! Μάζί με την κουστωδία της αποτελούμενη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου κ. Λαμπρινούδη, στυλοβάτη, της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σαρώνει τα Λαϊκά εισοδήματα και άλλους γνωστούς πολιτικάντηδες του κυβερνώντος κόμματος, ανήγγειλε την επαναδημοπράτηση του Φράγματος «Κόρης Γεφύρι»-άραγε  στους ίδιους «Βίους» και με μπόνους;- και έφτυσε κυριολεκτικά τον αγροτικό κόσμο του νησιού μας και τους ψαράδες του.
Απαξίωσε προκλητικά τα όσα απαίτησαν από την ίδια  το σωματείο των νέων αγροτών, στους οποίους περιέκοψε πάνω από 50% στον καθένα από τα όσα έπρεπε να τους δώσει και ανήγγειλε το θάνατο της βιντζότρατας, εργαλείου χιλιάδων ετών που εξασφαλίζει φτηνό ψάρι στο λαό μας, και της παράκτιας αλιείας που θα παραδοθεί στους μεγαλοιχθυοκαλλιεργητές μετατρέποντάς τους ψαράδες μας από κυνηγούς ψαριών σε γεωργούς στα θαλάσσια λιβάδια του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην ιχθυοκαλλιέργεια!
Ως γνήσια εκπρόσωπος των συμφερόντων της Ευρ. Ένωσης ανέφερε τις κατευθύνσεις της και προδιέγραψε το μέλλον της βιντζότρατας, απόσυρση των εργαλείων δηλαδή «κόψιμο», δημιουργία εταιρειών, φαγοπότι για τους μεγάλους και πρόωρη συνταξιοδότηση δηλαδή θάνατος για όσους δεν θελήσουν να γίνουν τσιράκια στους μεγαλοεπενδυτές τους χώρου και στους στόλους τους κατά τα πρότυπα της ΕΕ.
Το αποτέλεσμα το κύκλωμα των ψαριών και φυσικά οι τιμές τους στην ολιγάρχία του πλούτου και λαός μας να πληρώνει τα κόστη και με το μαρασμό της παραδοσιακής αλιείας και με τις τιμές στα ψάρια που σταδιακά θα γίνουν απλησίαστες αφού θα ελέγχοντα τα πάντα από αυτούς.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγωνιστική Πωρτοβουλία θα σταθεί στο πλευρό των ψαράδων για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές και καλεί ΑΜΕΣΑ το ΝΑ Χίου να παρέμβει στο θέμα όπως έγινε και στη Μυτιλήνη, που βγήκε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και αγώνα για να μην περάσει η ταφόπλακα της ΕΕ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που καταστρέφει και τη βιντζότρατα και τους ψαράδες μας.
Καλεί τους ψαράδες μας μέσα από τα σωματεία τους να αντισταθούν και να παλέψουν μαζί με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να μην ξεκληριστούν, να αντεπιτεθούν ώστε να απαιτήσουν την εξασφάλιση του μέλλοντος του επαγγέλματός τους, της ζωής τους και ο λαός μας ένα φτηνό και βασικό και απαραίτητο μέσο διατροφής.