Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση βουλευτή Κ. Μουσουρούλη με μέλη ΔΣ ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Συνάντηση βουλευτή Κ. Μουσουρούλη με μέλη ΔΣ ΔΕΗ Ανανεώσιμες

5

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Βουλευτής N. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε το Σαββάτο 31 Ιουλίου 2010, με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Χαβιαρόπουλο και τον Διευθυντή Γεωθερμίας κ. Χλαμπουτάκη, οι οποίοι  επισκέφθηκαν τη Χίο στο πλαίσιο της 1ης Συνάντησης Πράσινης Ανάπτυξης, που διοργανώθηκε στην Αμανή, από την κίνηση «19».

Ο Βουλευτής και οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ επισκέφθηκαν τις γεωτρήσεις του γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας στα Νένητα και αντάλλαξαν απόψεις για τη δυνατότητα αξιοποίησης των πεδίων της Χίου.


Ο Κωστής Μουσουρούλης αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης των γεωθερμικών πεδίων της Χίου, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τη σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ, την πρόταση του για τον τρόπο αξιοποίησης και την ανάγκη έναρξης των σχετικών διαδικασιών με την προκήρυξη των διαγωνισμών από την περιφέρεια. Επιπλέον, ζήτησε να ενημερωθεί για τη πρόθεση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες να συμμετάσχει στο διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχθεί για έρευνα νέων γεωθερμικών πεδίων στον οποίο θα περιλαμβάνεται και η Χίος.
 
 Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον της εταιρίας σχετικά με την ανάπτυξη της γεωθερμίας στο νομό και ειδικότερα ανέφεραν ότι η εταιρία προτίθεται να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την έρευνα νέων πεδίων, ενώ διαμορφώνεται σχετική εισήγηση προς το ΔΣ στην οποία περιλαμβάνεται και η Χίος.


Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιβεβαίωσαν, μέσω στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, τις ενδείξεις που είχε σε γνώση του ο Κωστής Μουσουρούλης για την ύπαρξη γεωθερμικού πεδίου υψηλής θερμοκρασίας κατάλληλου για ηλεκτροπαραγωγή της τάξης των 20 MW.


Ο Κωστής Μουσουρούλης με αφορμή τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Χίος έχει ένα μεγάλο, τριπλό, πλεονέκτημα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το ηλιακό δυναμικό, το αιολικό δυναμικό και τη γεωθερμία. Εφόσον το γεωθερμικό δυναμικό μπορεί να στηρίξει ηλεκτροπαραγωγή ανοίγονται νέες προοπτικές για το νησί μας, καθώς πρόκειται για ενέργεια που παράγεται 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, σταθερά και αδιάλειπτα, χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο συνδυασμός της ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία και της αξιοποίησης των πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας, εκτός των θέσεων εργασίας και της εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα μεγάλης μείωσης του κόστους της ενέργειας για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών στη Χίο. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση όλων προς την κατεύθυνση της γρήγορης αξιοποίησης της γεωθερμίας. Επίσης η εξέλιξη αυτή πρέπει να επιταχύνει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου μεταξύ τους, αλλά και με την ηπειρωτική χώρα.»


Ο Βουλευτής, η αντιπροσωπεία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και στελέχη της ΡΟΚΑΣ  IBERDROLA επισκέφθηκαν στις εγκαταστάσεις του αιολικού πάρκου στο Μελανιός, όπου και συζήτησαν το θέμα της αλλαγής των ανεμογεννητριών που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το 2011.


Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης ευχαρίστησε τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τις εταιρίες ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΡΟΚΑΣ IBERDROLA για την πολύτιμη συμβολή τους στην 1η Συνάντηση Πράσινης Ανάπτυξης. 


press@moussouroulis.gr