Αρχική Νέα Τοπικά Λ.Α.Σ.: Ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μ. Σκούφαλου

Λ.Α.Σ.: Ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μ. Σκούφαλου

16

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με σημαντική προσέλευση συναγωνιστών και συμπολιτών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2/8, η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης – Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της παράταξης με βάση τις οποίες θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών του Νοεμβρίου και ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μάρκου Σκούφαλου για το Δήμο της Χίου.

 

Το λόγο πήρε εισαγωγικά η Κλαίρη Γιομέλου – Κωστάλα, στέλεχος και δημοτική Σύμβουλος το 2007-08 της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δήμου Ομηρούπολης, μέλος της Συντονιστικής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, η οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις σαρωτικές αλλαγές που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης, με συντριπτικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες. Αν και η διοικητική μεταρρύθμιση παρουσιάζεται ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των φορέων της Τ.Α., στην πραγματικότητα αποτελεί ένα εργαλείο, που επιβάλει τις αρχές της Συνθήκης της Λισσαβόνας, δηλαδή τις επιταγές της Ε.Ε, που αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς. Στα πλαίσια αυτά, ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση θα αποτελέσει το αναγκαίο μέσο για το πιο γρήγορο και ολοκληρωμένο πέρασμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ, της στήριξης της κερδοφορίας, και της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, ενώ είναι άρρηκτα δεμένος με την ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ανταποδοτικότητας και νέων άμεσων και έμμεσων φόρων.

 

Στη συνέχεια ο Μάρκος Σκούφαλος παρουσίασε τις αρχές της παράταξης και τους στόχους που θέτει για να δώσει με αξιώσεις τη μάχη των εκλογών.

 Οι συνεχείς επιθέσεις, τόνισε, σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η μείωση σε μισθούς και συντάξεις, η αποδόμηση του συστήματος υγείας και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται ελέω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη σύμπλευση με ΛΑΟΣ και ΝΔ, με εποπτεία ΕΕ και ΔΝΤ, υποθηκεύοντας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, θα βρουν κάθετα αντίθετη τη ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Αγωνιστική Πρωτοβουλία. Μέσα από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Αγωνιστική Πρωτοβουλία, στη Χίο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι άνθρωποι του μόχθου, οι εργάτες, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες, θα συσπειρώνονται γιατί αρνούμαστε να δεχθούμε το ζοφερό μέλλον που μας επιβάλουν, γιατί το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, το λιγότερο που επιβάλλεται να κάνουμε, είναι να αντιδράσουμε στις συνεχείς επιθέσεις που δεχόμαστε. Με στόχο να περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο τα κεκτημένα δικαιώματα που μας αφαιρούν καθημερινά, προσπαθώντας μάλιστα να μας πείσουν ότι αυτό γίνεται για το καλό μας και να μας φορτώσουν ταυτόχρονα ενοχές γιατί υπάρχουμε, με στόχο τη λαϊκή αντεπίθεση και σε πείσμα όλων αυτών θα συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας και να ονειρευόμαστε. Να ονειρευόμαστε έναν τόπο και μια πατρίδα, που ο εργαζόμενος άνθρωπος εν ενεργεία ή όχι θα βρίσκεται στο κέντρο του και ο πλούτος που παράγει στα χέρια του υπό τη δική του λαϊκή εξουσία και όχι στα χέρια των σύγχρονων Πατρικίων , που τον σφετερίζονται.

 

Επειδή το δικαίωμα στο όνειρο κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει

Επειδή θέλουμε και μπορούμε να ζούμε καλύτερα

Επειδή οι φωνές μας έχουν δύναμη και μπορούν να ακουστούν, αρκεί να συμπαραταχθούν και να συσπειρωθούν

Επειδή ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος

 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να συμπορευθούν με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ –Αγωνιστική Πρωτοβουλία, για να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι  στον τοίχο της αντίστασης στο σαρωτικό κύμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,  γιατί η πράξη αντίστασης είναι ελάχιστη υποχρέωση σε μας, στον τόπο μας, αλλά και στα παιδιά μας.

 

Κλείνοντας, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η υποψηφιότητα του Μάρκου Σκούφαλου ως υποψήφιου Δημάρχου στο Δήμο Χίου. Ο Μάρκος Σκούφαλος είναι δάσκαλος, διευθυντής της Αστικής Σχολής – 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και μέλος του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Είναι επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης και μέλος της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ.

 

Από την παράταξη