Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκή Συσπείρωση- Αγωνιστική Πρωτοβουλία (ΛΑΣ): Νέα δεινά στις πλάτες μας με την...

Λαϊκή Συσπείρωση- Αγωνιστική Πρωτοβουλία (ΛΑΣ): Νέα δεινά στις πλάτες μας με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

7

 

“Οι εξελίξεις στην ενέργεια το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει μόνο να μας γεμίζουν με ανησυχία , αλλά πρέπει ο χιώτικος λαός να ετοιμάζεται για τις βαριές συνέπειες που έχουν αυτές στην τσέπη του και στο φυσικό μας περιβάλλον”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση- Αγωνιστική Πρωτοβουλία σχετικά με τα σενάρια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Και συνεχίζει η ΛΑΣ:

Είναι γνωστές οι επενδυτικές βλέψεις της ΡΟΚΑΣ AE για εγκατάσταση  τεράστιων ανεμογεννηττριών στο Αίπος που ξεπερνούν κάθε όριο , μέτρο και ενεργειακές ανάγκες του νησιού οι βλέψεις και άλλων επενδυτών που έχουν μυριστεί το μεγάλο φαγοπότι με πολιορκητικό κριό την πλήρως ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ προς την οποία θα πληρώνουμε το ρεύμα χρυσάφι, για να πριμοδοτεί όλους τους παραπάνω.

Η ελληνική οικογένεια και η χιώτικη ειδικά δεν αντέχει πλέον αυτό το ξεζούμισμα, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται – πίσω από τις ανέξοδες κορόνες για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της μετοχοποιημένης ΔΕΗ – να δώσει βορά στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων τμήματα και δραστηριότητες της επιχείρησης, αλλά και μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της χώρας. Σ’ αυτή τη βάση:

α) Προωθεί την είσοδο των επιχειρηματιών στις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

β) Ετοιμάζεται να παραδώσει μεγάλο τμήμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Με βάση τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας ως το 2020 η κυβέρνηση, εναρμονισμένη πλήρως με κατευθύνσεις της ΕΕ και με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να ενισχύσει με ζεστό χρήμα και πλήθος φοροαπαλλαγών επιχειρηματικούς ομίλους που θα επενδύσουν στο χρυσοφόρο χώρο των εναλλακτικών μορφών Ενέργειας. Η πλήρης απελευθέρωση της Ενέργειας, αλλά και οι επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν ανοίξει την όρεξη σε ελληνικούς, αλλά και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να βρεθούν για μια ακόμη φορά απροετοίμαστοι. Με όποιο σενάριο επιλέξει η κυβέρνηση να παραδώσει στους μεγάλους επιχειρηματίες τον πλήρη έλεγχο της ΔΕΗ, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Πολύ πιο ακριβό ρεύμα για το λαό, μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές, βαρύτερες συνέπειες για το περιβάλλον.

 

Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγωνιστική Πρωτοβουλία, η  πάλη μας πρέπει να στοχεύει:

  • Ενάντια στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
  • Για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κρατικό ενιαίο φορέα ενέργειας που να σχεδιάζει με κριτήριο τη συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
  • Στα πλαίσια αυτά η ΔΕΗ θα είναι 100% στο δημόσιο με αποκλειστικότητα στην Παραγωγή – Μεταφορά – Διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Χιώτικος λαός , οι μαζικοί του φορείς καλούνται να υπερασπιστούν εδώ και τώρα το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η εύλογη σιωπή των άλλων συνδυασμών αποδεικνύει και την υποταγή τους .

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ