Αρχική Πολιτισμός Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο: Κάρμεν από την ομάδα OPERO

Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο: Κάρμεν από την ομάδα OPERO

6

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Carmen του Georges Bizet
Ομάδα Oper(O)

9 Αυγούστου

Χίος:  Δημοτικός Κήπος

 

Ώρα έναρξης: 21.00

 

 

                 Τι ποιο «ανοίκειο», ιδιαίτερα για το ελληνικό κοινό, από έναν Τορεαδόρ και μια Κάρμεν που τραγουδούν τις πασίγνωστες άριές τους, όχι στην ιταλική σκηνή ενός κλειστού θεάτρου αλλά στη μέση μιας πλατείας; Η Κάρμεν της ομάδας Οπερ(Ο) ξαφνιάζει και προκαλεί τους γνώστες με τις ελευθερίες που παίρνει και τις αποστάσεις που κρατά από τις κλασικές φόρμες ανεβάσματος όπερας.Ταυτόχρονα, όμως, το υψηλών προδι­αγραφών καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θε­ατές και λειτουργεί ως ερέθισμα, ώστε και το μη εξοικειωμένο με το είδος κοινό να τη γνωρίσει, να την καταλάβει και να την αγαπήσει.

 

Η ομάδα Oper(O) δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2008 από νέους Έλληνες ταλαντού­χους λυρικούς τραγουδιστές, με στόχο να σπάσουν τις συμβάσεις που περιχαρακώ­νουν την όπερα. Σ’ αυτούς, ήρθαν να προστεθούν μουσικοί, εικαστικοί, σκηνογράφοι και video-καλλιτέχνες, που είχαν έργο και καριέρα ο καθένας, στον τομέα του.Με στόχο τη δημιουργία ενός μουσικού, θεατρικού και εικαστικού γεγονότος υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων η ομάδα στράφηκε για τις παραστάσεις της σε απρόσμενους, κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πλατείες, παραδοσιακά μνημεία. Αυτήν την περίοδο η ομάδα Οper(O) προετοιμάζει την όπερα Traviata του G. Verdi.

Μουσική προετοιμασία – Συνοδεία: Πάνος Λουμάκης

Χορογραφία – Κίνηση: Μαρία Αδαμοπούλου

Σκηνικά – Video: Μανώλης Χάρος

 Κοστούμια: Φράνκα Παπανδρέου

Ερμηνεύουν: Εριφίλη Γιαννακοπούλου, μέτζο-σοπράνο Νίκος Καραγκιαούρης, βαρύτονος, Λητώ Μεσσήνη, σοπράνο Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος, Ελένη Σωτηρίου, μέτζο-σοπράνο Γιώργος Τζιουβάρας, τενόρος, Λευτέρης Χαρέλλης, τενόρος

 

 

Η  Δράση  «Ταξίδι Τεχνών» Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίου,  υλοποιείται από την Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου και τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Είναι η πρώτη  πολιτιστική διοργάνωση που υλοποιείται από την Περιφέρεια, είναι ένα σημαντικό πολυθεματικό καλλιτεχνικό γεγονός πού φέτος θα λειτουργήσει πιλοτικά με σκοπό να συνεχισθεί και να καθιερωθεί ως θεσμός και με στόχο να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.