Αρχική Νέα Τοπικά Ολοι μαζί για τη Χίο μας: “Προέχει ο διάλογος, η συνεργασία, η...

Ολοι μαζί για τη Χίο μας: “Προέχει ο διάλογος, η συνεργασία, η δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων”

8

 

 Μπορεί το θέμα να δημιουργήθηκε από τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του Πολύδωρου Λαμπρινούδη, αλλά ο συνδυασμός τους «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ» βάλει με ανακοίνωσή της κατά της “ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗς” ότι δημιουργεί τεχνητές διαχωριστικές γραμμές:
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

  

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η «Νέα Αντίληψη», εγκαλεί το Νομάρχη Χίου για την πρόθεση συνεργασίας που εξέφρασε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Δεν είναι στις προθέσεις μας να απαντούμε σε ανάλογες ανακοινώσεις, άλλωστε ο φόρτος της διοικητικής μεταρρύθμισης αλλά και η εξέλιξη των συγχρηματοδοτούμενων έργων υποδομών στη Χίο, δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Διευκρινίζουμε μονάχα τα εξής:

  1. Ο Νομάρχης Χίου εξέφρασε μια ειλικρινή πρόθεση συνεργασίας με όλους όσους ενδιαφέρονται για την προοπτική και την αποτελεσματικότητα του νέου Δήμου του νησιού μας. Αυτές οι ευρύτερες συνεργασίες αποτελούν βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της διοικητικής μεταρρύθμισης και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε ως συνδυασμός με σταθερότητα και συνέπεια.
  2. Η προσπάθεια των στελεχών της «Νέας Αντίληψης» να επιβάλλουν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτών, και να μιλήσουν για «αντιμέτωπους κόσμους», εκτός από παρωχημένη είναι και αναποτελεσματική. Η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο με ειλικρινή και σε βάθος διάλογο, χωρίς αφορισμούς και μεγαλοστομίες, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα τοπικά προβλήματα.
  3. Ο Συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» έχει πολυετή διαδρομή, έχει παράγει ορατό έργο σε όλους τομείς, έχει τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών, βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με την τοπική κοινωνία.
  4. Ευτυχώς, ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, όπου όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Γι’ αυτό περιττεύουν οι εύκολοι χαρακτηρισμοί, και η επιβολή τεχνητών διαχωριστικών γραμμών. Άλλωστε «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, οφείλει να το δείχνει κιόλας». Προέχει ο διάλογος, η συνεργασία, η δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, χωρίς διχαστικές συμπεριφορές.

 

 

Για το Συνδυασμό «Όλοι Μαζί για τη Χίο μας»

 

Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Νομάρχης Χίου