Αρχική Νέα Τοπικά Προσπάθεια για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών, ζητά από το Τελωνείο ο Νομάρχης

Προσπάθεια για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών, ζητά από το Τελωνείο ο Νομάρχης

8

 Με επιστολή προς το Τελωνείο Χίου, ο Νομάρχης ζητά την καλύτερη εξυπηρέτηση Επισκεπτών προερχόμενων από την Τουρκία, χωρίς πάντως να σχολιάζει το γεγονός ότι το Τελωνείο δεν έχει ενισχυθεί καλοκαιριάτικα με προσωπικό.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

 Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα κατά την άφιξη επισκεπτών του νησιού μας που προέρχονται από την Τουρκία, συγκεκριμένα παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις κατά την τελωνειακή εξυπηρέτηση τους.

Υπενθυμίζω ότι η κατάργηση της βίζας για επισκέπτες από την Τουρκία, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ν.Α. Χίου και των παραγωγικών φορέων του νησιού μας. Φέτος έγινε εφικτή η κατάργηση της για επισκέπτες ειδικών κατηγοριών (κάτοχοι «πράσινων» διαβατηρίων) μετά από ενέργειες  της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Οφείλουμε συνεπώς να καταβάλλουμε συνολική προσπάθεια, προκειμένου να δείξουμε το καλό πρόσωπο της Χίου στους επισκέπτες μας και να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σοβαρότητα του θέματος, παρακαλώ για την αντιμετώπιση του, και είναι αυτονόητο ότι είμαστε αλληλέγγυοι σε οποιοδήποτε αίτημά σας για ενίσχυση σε προσωπικό των υπηρεσιών του Τελωνείου Χίου.  

 

 

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ