Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: θέτει θέμα παραλιακού Βροντάδου

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: θέτει θέμα παραλιακού Βροντάδου

81

 

Τονίζοντας ότι είναι “ανάγκη για «έξυπνα» έργα με μελέτες” η Νέα Αντίληψη θέτει θέμα του παραλιακού δρόμου στο Βροντάδο και σε ότι αφορά τη διαχωριστική νησίδα που έχει γίνει από τη Νομαρχία.

Ζητείται να μην συνεχιστεί το έργο μέχρι το ύψος του χειμάρου Αρμένη ενώ υπάρχει η δέσμευση ότι άμεσα θα γίνει συγκεκριμένη πρόταση.

Το δελτίο τύπου είναι το ακόλουθο:

 

Οι κάτοικοι του Βροντάδου εκφράζουν την απόγνωσή τους για την πρωτοφανή, ατελή και αδικαιολόγητη κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στη στενή παραλιακή οδό. Οι διαμαρτυρόμενοι εκφράζουν δικαιολογημένα παράπονα   για την εμμονή της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου. Ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης με προσωπικές οδηγίες του, και  σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα, δικής του έμπνευσης, ξοδεύει αλόγιστα, μεγάλα ποσά. Σε ένα έργο που πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα.

 

Το έργο της διαχωριστικής νησίδας (φίδι) είναι μία μοναδικότητα στον κόσμο   δηλαδή, μόνιμη κατασκευή από μπετόν σ’ ένα δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς να  έχει ληφθεί πρόνοια για τα οχήματα άμεσης επέμβασης (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα) ούτε βέβαια για τις ανάγκες των παρόδιων κατοίκων, τους οποίους αποκόπτει από τη θάλασσα.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν επέλεξαν πιο έξυπνες λύσεις – που άλλωστε -προσφέρει στις μέρες μας η τεχνολογία – με φθηνά και ευέλικτα υλικά τα οποία και θα επέτρεπαν την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων. (ατυχήματα κλπ).

Είναι απορίας άξιο γιατί οι βελτιωτικές παρεμβάσεις και κατασκευές που σχεδιάζονται δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τη λειτουργικότητα και την αισθητική, σύμφωνα με τις σημερινές και αυριανές ανάγκες του τόπου, με προενημέρωση και αποδοχή από όλους τους ενδιαφερόμενους (Δημότες και Δήμους). Αντ’ αυτών προτίμησαν δουλειές του «ποδαριού». Χωρίς να ρυθμίζονται οι ταχύτητες, χωρίς να παρέχεται ασφάλεια στις επιστροφές, χωρίς να εξυπηρετούνται οι παρόδιοι, οι πεζοί και οι ποδηλάτες.

 

Στο  Δήμο Χίου  χρειαζόμαστε έξυπνα έργα,  στηριγμένα σε  σύγχρονες και πλήρεις μελέτες που δεν θα παρέχουν πρόσκαιρες απατηλές ελπίδες στους πολίτες.

Ζητούμε από το Νομάρχη να σταματήσει τις προεκλογικές σπατάλες των πόρων της Νομαρχίας σε έργα αμελέτητα και να μην συνεχίσει –αφού στερείται αδειών – τη νησίδα προς τον  χείμαρρο Αρμένη.

Η Νέα Αντίληψη δεσμεύεται να καταθέσει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση συνολική πρόταση ανάπλασης και κυκλοφοριακής διευθέτησης της παραλιακής ζώνης Χίου και Βροντάδου, από την οποία οι πολίτες θα καταλάβουν  τη διαφορά νοοτροπίας και γνώσης μεταξύ της απαρχαιωμένης και της σύγχρονης  αντίληψης για τις ανάγκες του τόπου.

 

Ομάδα επεξεργασίας και Τεκμηρίωσης

ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ